Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
as dorii sa stiu daca un an de zile fica sotului meu a muncit angajata sau sezoniera, iar acum vrea sa faca o scoala profesionala este obligat la pensia alimentara?cind a implinit 18 ani cineva mi-a spus ca este legal plata pensiei numai in cazul cursurilor de zi ,nu si seral va rog sa-mi raspundeti care lege prevede acest lucru va multumesc
Nu exista o diferentiere legala intre cursurile la zi si la seral din punctul de vedere al platii pensiei de intretiner.
Poate beneficia de pensie de intretinere pana la 26 de ani daca urmeaza cursurille unei uitati de invatamant acreditata de MECTS
Pentru a beneficia de pensie de intreţinere, este necesar ca beneficiarul să nu aibă depaşită vârsta de 25 de ani şi să urmeze forma de zi a unei instituţii de învăţamânt.
va multumesc tuturor pentru explicatii,dar nu am inteles exact daca trebuie platit numai in cazul scolii zilnice sau si pentru scoala profesionala si daca din aprilie 2011 pina acum nu i-a platit sa plateste si din urma,adica din 04.2011 pina acum?mii de multumiri va rog sa-mi spuneti cum este mai bine sa se prezinte la judecatorie ,sau nu.