avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lamurire transformare OUG in lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lamurire transformare OUG in lege

Este vorba de transformarea oug 79/2008 in legea 203/2009. Nu inteleg prea bine sau ce inteleg eu: oug 79 a suferit o serie de transformari de la emiterea sa mai precis modificari prin oug 135/2008 si 222/2008 pentru a sfarsi modificata de guvernul Boc si publicata sub incidenta legilor adica legea 203/2009. Eu inteleg ca prin publicarea ei ca lege toate oug-urile anterioare sunt anulate iar forma finala a ei este legea 203/2009 modificata si completata dupa cum se specifica acolo. De ce imi trebuie? Pai un sef s-a autopremiat cu vreo 12 salarii sustinand ca a facut-o asa cum zice oug initial si modificarile ulterioare insa dupa ca am cautat mai bine am vazut ca s-a omis cu intentie legea 203. Asa ca dupa ce s- a premiat aiurea fara a respecta procentele specificate in oug si dandu-si maximul scris acolo mai sustine si ca asta e normal spunand ca el a iesit pe plus si ca a depasit indicatorii descrisi in contractul de mandatar. Societatea este una cu actionariat unic, un organism de stat din administratia locala si e organizata ca srl. Eu totusi nu cred ca e corect pentru cele zise mai sus si pentru minciunile de la i dicatorii de performanta care au fost uitati prin momentul infiintarii si nu restabiliti si recorectati cf modificarilor din societate dpdv al activitatilor desfasurate. Multumesc anticipat si va rog spuneti dacq am dreptate.
Cel mai recent răspuns: images , utilizator 18:54, 11 Iulie 2012
Legea nr.203/2009 este legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici ...

Prin urmare, actul de baza este OUG nr.79/2008 cu modificarile si completarile ulterioare ...
freeelis a scris:

Legea nr.203/2009 este legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2008 privind masuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici ...

Prin urmare, actul de baza este OUG nr.79/2008 cu modificarile si completarile ulterioare ...


Ma scuzati, dar nu prea inteleg eu ceva aici. Asa de prost e sistemul legislativ romanesc pentru ca nimic nu- i clar. Smecherii facute ca sa ne sfrecuram. Ziceti ca aia e de baza dar in legea de aprobare a ei sunt modificari si acolo spre exemplu la art 4 parca unde se specifica clar ca cele doua alin. au cu totul alta forma. Adica dispare total specificatia privind cele 12 salarii. Prin urmare, se iau in considerare si aspectele mentionate in legea de aprobare a ei, nu? Practic pe mine ma intereseaza daca textul cu acele 12 prime a fost eliminat din forma finala a ei. Urmaresc contestarea acelei prime care in forma finala dupa cum e reglementata de 203/2009 practic nu mai exista! Nu se mai face nicio mentiune precum ca ar mai exista asa ceva in forma finala.
Multumesc.
Forma actuala a art.4 din OUG nr.79/2008 este :
(1)Remuneraţia lunară a directorului general/directorului se diminuează proporţional cu gradul global de neîndeplinire a obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite prin contractul de mandat, dar nu mai mult de 30% din nivelul acesteia.

(2)În cazul îndeplinirii pe perioada cumulată de la începutul anului a obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite prin contractul de mandat, la sfârşitul anului sumele reţinute conform alin. (1) se restituie directorului general/directorului.

Prin urmare, dispozitia referitoare la acordarea unui premiu anual de cel mult 12 remuneraţii brute lunare, proporţional cu gradul global de depăsire a obiectivelor si criteriilor de performanţă stabilite prin contractul de mandat a fost abrogata.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii performanta ContSters47131 ContSters47131 Buna ziua. daca ma poate ajuta cineva...Lucrez la o regie autonoma si trebuie sa stabilesc urgent criteriile de performanta pentru sefii de ... (vezi toată discuția)
Contract de perfomanta ladycroft ladycroft OUG nr. 79/2001 privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar reglementa contractul de perfomanta ... (vezi toată discuția)
Plata premiului anual pe 2008 prevazut in contractul de performanta A.G. A.G. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere intr-o problema ale carei date sunt urmatoarele: - Intr-o societate comerciala cu capital de stat, cu ... (vezi toată discuția)