avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatia angajatului conform Revisal-ului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatia angajatului conform Revisal-ului

Buna ziua!
Sunt un om al muncii si doresc sa aflu situatia mea actuala din revisal, data angajarii, motivul incheierii cim-ului cat si vechimea obtinuta la locul de munca. Cum sa procedez cu ITM-ul ? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 21 Iulie 2012
exista o adeverinta pe care revisal o face banuiesc, cel putin SAGA o ofera .

eu o printez si o atasez la fisa fiscala fara sa o ceara salariatul.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
ovidiu7676, utilizator
freeelis a scris:

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda


Ce-l opreste pe angajator sa ofere informatii false? Direct de la ITM pot afla situatia adevarata din revisal. Am deschis acest topic deoarece de fiecare data m-am confruntat cu lipsa de comunicare a ITM-ului.


ovidiu7676 a scris:

exista o adeverinta pe care revisal o face banuiesc, cel putin SAGA o ofera .
eu o printez si o atasez la fisa fiscala fara sa o ceara salariatul.


Va rog fiti mai explicit. Ce contine acea adeverinta?
Eu doresc sa obtin un fel de extras de revisal in care sa fie trecuti angajatorii la care am lucrat, perioada in care am lucrat, felul in care a incetat cim-ul si salariul avut la fiecare angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
arakys, utilizator
Depinde de angajator, daca este sau nu de buna-credinta ... eliberarea unui documnet cu informatii neveridice constituie o fapta ce poate atrage raspunderea penala a celui care a eliberat un astfel de document ...

Adeverinta este un document care atesta activitatea desfasurata de dvs, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta completat de angajator si din dosarul dvs personal.

Ok. Daca depun urmatoarea cerere la ITM pentru a obtine informatii referitoare la activitatea mea de angajat si anume : societatile unde am fost si sunt angajat; durata activitatii in cadrul fiecarei societati, norma de lucru si salariul avut, vechimea in munca, dupa cum rezulta din registrul general de evidenta, voi primi raspuns pozitiv?
Da, veti primi astfel de informatii de la ITM .... de fapt, se solicita eliberarea de adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate la diversi angajatori ...

Alte discuții în legătură

Verificare inregistrare cim in revisal cyan cyan o persoana angajata poate afla daca angajatorul a facut inregistrarea CIM in REVISAL fara a apela la angajator, ITM sau alte entitati care sa trimita ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime in munca Sheli Sheli Buna ziua. Revin cu o alta intrebare: Pot obtine de la ITM Bucuresti o adeverinta de vechime in munca, sau trebuie sa o cer in mod special angajatorului? In ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta de vechime Daniel Adam Daniel Adam Am solicitat la firma unde am lucrat o adeverinta de vechime si fisa fiscala pe 2011,dar am fost refuzat total.Am nevoie de o indrumare,ce si cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)