avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Anul trecut, in luna octombrie, am vrut sa ajut un prieten sa aobtina un imprumut la CAR si am fost de acord sa fiu girantul sau. Insa adeverinta-tip cu venitul sau a fost completata de el si dupa aceea a mers cu ea la semnat la director. De regula adeverintele sunt completate de secretara, dar in acel moment nu era la birou. Pe adeverinta nu a fost trecut salariul corect, cei de la CAR au zis ca este falsa si ca vor face plangere impotriva lui pentru fals in acte. Pana acum prietenul meu nu a primit nimic de la politie si as vrea sa stiu, eu ca si girant ce problema as putea avea? Daca el nu a primit nici o citatie de la politie pana acum, se mai poate depune plangere imporiva lui?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
marianGB, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:43, 11 Iulie 2012
Dacă doar l-aţi girat pe prietenul dvs. şi nu aţi participat în vreun fel la fals, nu puteţi fi tras la răspundere.
Plângerea poate fi depusă oricând , iar prietenul dvs. va fi înţtiinţat, dacă se va depune plângerea.
Dupa parerea mea dvs. puteti scapa de probleme penale.
Situatia celeilalte persoane insa va fi diferita.
Cu toate acestea, se poate sa primeasca si o amenda administrativa si nu neaparat inchisoare cu suspendare sau cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals deliaioana deliaioana buna ziua.anul trecut ,la o cunosrtiinta care avea actiunii la o firma sau cell putin asa credeam ,ii plateam o suma de banii pt a aparea in evidente cum ca as ... (vezi toată discuția)
Girarea unui imprumut car mire17 mire17 În anul 2012 am girat-o pe X pentru obtinerea unui împrumut în valoare de 68.000 pentru achiziţionarea unui apartament în zona gării din oraş. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de girant incompleta ivalentin ivalentin Am girat un coleg pentru un imprumut la CAR Bucuresti. Pentru aceasta, initial am completat o adeverinta de girant pe care am semnat-o, urmand ca ulterior sa ... (vezi toată discuția)