avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Adeverinta de girant incompleta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Adeverinta de girant incompleta

Am girat un coleg pentru un imprumut la CAR Bucuresti. Pentru aceasta, initial am completat o adeverinta de girant pe care am semnat-o, urmand ca ulterior sa fie stabilita valorea imprumutului. Colegul meu a plecat din firma la putin timp dupa ce a ridicat imprumutul, iar CAR a decis sa-mi opreasca mie din salariu rata lunara aferenta. Pentru ca suma care mi s-a comunicat ca trebuie sa o platesc este mai mare decat cea pentru care m-am inteles, am cerut o copie a adeverintei de girant. Am constatat ca pe acest document, nu sunt completate nici datele celui pe care l-am girat, nici suma girata si nici acceptul firmei in care lucrez privind retinerea din salariu. Ce pot face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ivalentin , utilizator 17:32, 12 Noiembrie 2009
solicitati toate documentele in copie conform cu originalul de la car. Nu au voie sa faca modificari, corecturi sau adaugiri in acte, sub sanctiunea de fals

firma va face raspunde la solicitarea porprii de catre car ca nu si-a asumat aceasta responsabilitate. sunteti primul girant sau singurul?
Va multumesc. Sunt unul dintre cei doi giranti. Amandoi am semnat adeverintele de girant, fara sa trecem suma pentru care am girat, deoarece ni s-a spus de catr functionarul de la CAR ca mai trebuie calculat ceva pentru a se decide marimea imprumutului, dar care nu va fi mai mare de 1000 RON. Ulterior am aflat ca a fot acordat un imprumut de 4000RON. Adverintele de girant sunt pe fata verso a cererii de imprumut si nu au completate datele privind valoarea imprumutului sau numele imprumutatulu, aceste date existand doar pe fata cu cererea de imprumut.
La rubrica unde firma in care lucrez trebuia sa-si de acordul pentru popriri, nu este nimic completat si nici vreo semnatura sau stampila!
Stim ca am gresit semnand de buna credinta acele adeverinte, dar am dori sa platim doar pentru suma care ne-a fost comunicata initial (verbal), respctiv 1000 RON.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant car mocutzy27 mocutzy27 buna seara! o colega a girat pe cineva la car. acea persoana nu a mai platit si chiar nu mai are nici salariul intreg deoarece este impartit altor banci la ... (vezi toată discuția)
Girare car cornea-catalin cornea-catalin buna ziua, am girat un coleg la un CAR care nu si-a achitat ratele si acum mi se opreste pe statul de plata o suma de aproximativ 1000 ron. Si colegului meu i ... (vezi toată discuția)
Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)