avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Intentionez sa inmatriculez un autoturism de provenienta straina(Anglia).Dupa care vreau sa formulez actiune in judecata impotriva Administratiei Financiare(Fisc)pt recuperarea contravalorii taxei de inmatriculare pe considerentul Jurisdictiei CEDO.Imi puteti spune va rog incadrarea exacta pt a formula corect actiunea in judecata.Am inteles ca textul art.este:"produsele accizabile si neaccizabile care au fost supuse unei taxe in cadrul unui stat membru UE nu mai pot fi supuse unei alte taxe in alt stat membru UE".va multumesc
art 90 Tratatul Comunităţii Europene
Sfatul meu este sa faceti initial cererea catre AFP si doar apoi actiune in instanta.
va multumesc
Se poate inmatricula si fara plata taxei? poate fi actionat ANAF-ul in instanta pe motiv ca aceasta taxa este abuziva? Daca DA, care ar fi procedura si cam cat ar dura cu aproximatie? mai pot circula cu masina? in prezent am primul rand de nr. rosii si mai pot lua pentru inca 2 maxim, dar dupa aceasta perioada ce o sa fac daca procesul nu s-a finalizat?
va judecati cu serviciul inmatriculari auto, nu cu Anaf.Nu se dau nr rosii, in general,pana la terminarea procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Taxa auto! andrei_bartender andrei_bartender Este legala taxa auto? Se poate inmatricula o masina adusa din strainatate fara a plati aceasta taxa? cum? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Actiune respinsa pe taxa pe poluare kosmin87 kosmin87 Buna ziua. V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am un dosar in care incerc sa recuperez taxele pe poluare achitate pentru trei autoturisme. In ... (vezi toată discuția)