avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA doar pentru o achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA doar pentru o achizitie intracomunitara

o societate comerciala se poate inregistra ca platitoare de TVA doar pentru a efectua o achizitie intracomunitara, urmand apoi sa devina neplatitoare de TVA? daca da, care este suma maxima?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:44, 10 Iulie 2012
numai daca depaseste plafonul de 10.000 euro, firma este obligata sa se inregistreze in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare de bunuri. pana la atingerea acestui plafon se plateste tva in tara furnizorului.

prin optiune, firma se poate inregistra in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, primind un cod de tva numai pentru acest tip de operatiuni intracomunitare, iar pentru operatiuni interne ramane neplatitoare de tva.
dupa obtinerea acestui cod, va plati tva in romania pentru aceste achizitii, 24% care se aplica la factura fara tva emisa de furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)
Tva inracomunitar - firma platitoare/neplatitoare de tva emma barzu emma barzu As vrea sa-mi spuneti, daca se poate, care sunt avantajele si dezavantajele unei firme neplatitoare de TVA, fata de una platitoare de TVA? Ma intereseaza o ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)