avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cerere indemnizatie refuzata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cerere indemnizatie refuzata

Buna ziua,

Am intrat in concediu de crestere a copilului in varsta de 1 an si 11 luni, pentru luna ramasa. Mi s-a refuzat depunerea cererii pt indemnizatie pe motiv ca am lucrat doua luni in Canada in anul premergator nasterii copilului si ca nu exista acord intre cele doua tari. Lucru de care ma indoiesc, pentru ca stiu sigur ca exista, spre exemplu, acord de impozitare unica intre cele doua tari. Mentionez ca sunt cetatean roman si canadian, daca are vreo relevanta.

Mi se pare cel putin dubios pentru ca legea permite de exemplu (extras de pe site protectie sociala):

Cele 12 luni (…) pot fi constituite şi din perioade asimilate în care persoana îndreptăţită:

şi-a însoţit soţul în misiune permanentă în străinătate;


Adica daca insotesti pe cineva e OK, dar daca lucrezi tu nu mai e OK...

V-as multumi pentru o parere pertinenta, pt ca nu as vrea sa ma bazez pe cineva de la ghiseu.

Multumesc

P.S.: Si de ce 12 luni premergatoare nasterii copilului si nu 12 luni premergatoare depunerii cererii? Am platit impozit in perioada asta. Intreb si eu retoric...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:01, 11 Iulie 2012
1. Dvs. ati vrea sa comentam de ce legea spune intr-un fel si nu in alt fel si acest lucru nu o sa va fie de nici un folos.

2. Intr-adevar sunt si legi care nu ne convin de multe ori dar trebuie sa le respectam asa cum sunt ele.

3.- Plata impozitelor si a contributiilor legale nu au nici o importanta in a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
- Singura conditie ceruta de OUG 111/2010 este cda in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora.

4. - OUG 111/2010, la art.2(6) spune ca au dreptul la indemnizatie pentru CCC si "persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta."
- Asadar daca statul canadian aplica prevederile regulamentelor CE atunci veti putea beneficia si dvs. de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia tatal de indemnizatia pentru cresterea copilului? roberta0728 roberta0728 vreau sa stiu daca sotul poate primi indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care copilul se va naste undeva in aprilie 2013,iar el va fi angajat ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani cristina23bita cristina23bita sunt insarcinata si lucrez in strainatate pana in mai cand imi expira contractul de munca.Din luna mai o sa lucrez in romania iar data nasterii e pe ... (vezi toată discuția)