avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incorectitudinea sau inconstienta unor parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incorectitudinea sau inconstienta unor parinti

dragilo va rog din suflet sa-mi raspundeti . parintii mei au facut act de vanzare cumparare unui frate fara ca eu sa am habar. am aflat zilele trecute despre asta. eu am casa mea langa casa parinteasca despre care este vorba. problema este ca eu nu am act pe pamantul care formeaza curtea casei mele si atunci cand parintii iau facut act pecasa parinteasca si pe tot pamantul, a fost inclusa si curtea casei mele. va rog sa-mi raspundeti daca pot ataca actul sa-mi recuperez macar curtea casei mele proprietate personala. va multumesc mult si astept cu disperare raspunsul vostru:(
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 14:25, 11 Iulie 2012
ofemeienecajita a scris:

problema este ca eu nu am act pe pamantul care formeaza curtea casei mele si atunci cand parintii iau facut act pe casa parinteasca si pe tot pamantul, a fost inclusa si curtea casei mele.


1) Daca dvs nu aveti numic pe numele dvs ( terenul si casa in care locuiti) si tot ce este acolo: teren + case erau pe numele parintilor dvs,acestia puteau face ce vroiau cu bunul lor,de aici a si venit situatia ca au putut sa instraineze casa si terenul in care locuiti.

2) Dvs daca ati contribuit la constructia casei in care locuiti,daca aveti acte ca ati cumparat materiale pe numele dvs,puteti sa cereti despagubiri parintilor dvs,asa va puteti capata ceva din munca dvs.

Imi pare rau ptr situatia dvs.
eu am act pe casa mea si pe pamantul pe care este construita dar nu am pe curtea casei mele deoarece au evitat sa mearga la notar. am curtea separata de a lor dar ei nu au tinut cont de asta. am mai descoperit ceva. atunci cand s-a facut cadastru ca sa poata ''vinde'' deoarece sunt sigura ca nu s-a rulat nici un ban , noi nu am fost chemati sa semnam ca vecini. am banuiala ca au semnat in locul nostru. credeti ca am vreo sansa?
Daca aveti acte de constructie a casei pe numele dvs, sunteti proprietarul casei,cat priveste despre curtea din fata casei dvs nu stiu ce sa zic. Mi se pare imposibil sa nu aveti pe unde treceti,decat prin aer ca o pasare din drum in casa.
Trebuie sa mergeti la primarie sa vedeti exact ce scrie in registrul agricol,ce detineti dvs,sau cel mai bine puteti merge si la O.J.C.P.I. ( OFICIUL Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara) si acolo puteti sa va interesati sigur daca parintii dvs au instrainat terenul fratelui dvs si alte probleme din situatia dvs.
Dupa ce mergeti la O.J.C.P.I veti cere acte de acolo de pe acele terenuri,case,si mai departe vedeti ce faceti.
Momentan nu sunt la fata locului sau sa am actele dvs in fata mea ca sa stiu exact despre ce e vb ca sa va dau un raspuns concret.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri familiale,rog ajutor ! george 5 george 5 Va salut !Va prezint urmatoarea situatie:parintii nostrii vor sa imparta casa parinteasca ,trecand-o pe numele meu si al surorii mele.Casa este formata din 4 ... (vezi toată discuția)
Proprietati legale sau nu , vanzare legala sau nu , ctn.mariana ctn.mariana Buna ziua, Am o mare problema legata de mostenirea mamei mele daca pot sa o numesc mostenire . Mama mea a avut inca 4 frati, dintre care numai ea si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune bitbad2006 bitbad2006 Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)