avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda ratb - fara acte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda ratb - fara acte

Buna ziua,

Am fost legitimat de controlori acum doua saptamani si aveam doar copia dupa buletin la mine, pe care le-am dat-o, pentru ca ma grabeam foarte tare si vroiam sa scap repede.

Controlorii au coborat cu copia de buletin in statie sa completeze amenda, eu nu am vrut, pentru ca ma grabeam sa ajung la metrou si am mai mers doua statii cu tramvaiul.

Acum am primit amenda acasa. (mi-a ridicat-o mama de la posta)
Exista vreo varianta in care pot anula amenda? (avand in vedere ca procesul verbal a fost completat dupa copie de buletin si in lipsa mea...?!)

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danielw , utilizator 11:24, 12 Iulie 2012
Cel mai bine, depui contestatie.
Multumesc de sfat!

Pe procesul verbal scrie
1. "Nici o persoana nu a dorit sa fie martor"
2. intocmit la ora 19.05 (ora la care eram de cinci minute la facultate, la capatul opus al bucurestiului fata de locul unde s-a intocmit procesul verbal)
la capitolul meniuni contravenient scrie
1. "Nu are obiectiuni"
2. "Portofel electronic sold 0" (soldul portofelului meu electronic in acea zi acoperea cel putin o calatorie, daca nu mai multe... nu mai stiu exact ce suma aveam pe el, dar stiu sigur ca aveam minim pentru o calatorie)

Stiti cumva daca trebuie sa invoc anumite articole in contestatia pe care o voi depune? (contestatie pe care am inteles ca trebuie sa o depun la judecatoria pe raza careia s-a savarsit contraventia)
Trebuie sa platesc ceva timbre, sau pur si simplu completez contestatia si o depun la judecatorie?

Trebuie sa fac si sesizare la RATB?

Multumesc mult!
DOMNULE PREªEDINTE,


Subsemnatul ...., domiciliat în ...
Formulez:
PLÂNGERE CONTRAVENŢIONALÃ

împotriva procesului-verbal de contravenţie nr. 623604, din 20.06.2012, încheiat de corpul de control RATB ..., prin care, în baza Hotărârii nr 156/2001, modificată prin H.C.G.M.B. nr. 267/2003 şi H.C.G.M.B. nr. 71/2006 am fost sancţionat şi a cărui anulare o cer.

Motivele plângerii:

În fapt am fost sancţionat cu 150 de lei pentru faptul că în data de 20.06.2012 nu am validat cardul la urcarea în tramvaiul 1, menţionându-se în procesul verbal „portofel electronic sold 0”. Procesul verbal a fost întocmit în data de 20.06.2012 la orele 19.05, în staţia Papazoglu, sector 3.
În realitate, nu sunt vinovat de săvârşirea faptei şi consider că sancţiunea este nelegală şi netemeinică pentru că:
1. În data de 20.06.2012, la ora 19.00 eram la Facultatea ..., pe Bd Iuliu Maniu 1-3, sector 6, Bucureşti, fapt care poate fii dovedit cu martori. Deci era imposibil ca la ora 19.05 să mi se întocmească un proces verbal de contravenţie în sectorul 3.
2. În data de 20.06.2012 portofelul electronic avea pe el suma de ... lei şi nu a fost verificat de nici un agent constatator RATB, ca dovadă ataşez istoricul cardului acestei plângeri.
3. În dimineaţa zilei de 20.06.2012, am pierdut un dosar care conţinea şi o copie după buletinul meu; copia după buletin era foarte veche, ştearsă şi neclară fapt care se vede şi din completarea greşită a procesului verbal, întrucât numele meu este completat greşit: „...” în loc de „...”.
4. La rubrica menţiuni controlor bilete scrie „Nici o persoana nu a dorit să fie martor”. Lipsa martorilor întăreşte faptul că procesul verbal a fost completat ilegal în lipsa mea, pe baza unei copii de buletin găsite şi fără ca eu să fii săvârşit vreo contravenţie.
Datorită motivelor sus numite cer admiterea plângerii şi anularea procesului verbal de contravenţie citat.
Solicit judecarea în lipsa mea.
În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispoziţiile art. 31 şi art. 34 din Legea nr. 32/1968.
Dovada o fac cu istoricul cardului, copia după buletin şi procesul verbal.
Anexez procesul verbal a cărui anulare o cer.


Data depunerii
..............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI SECTORULUI 3 BUCURESTI


Va rog sa imi spuneti daca am scris bine contestatia.
De asemenea va rog sa-mi spuneti daca sunt corecte articolele pe baza caruia imi intemeiez plangerea
În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispoziţiile art. 31 şi art. 34 din Legea nr. 32/1968.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procesului verbal - amenda ratb cristimin cristimin Buna ziua, Pe data de 04.04.2012, mi-a fost ceruta legitimatia de calatorie pe o linie de tramvai, insa mi-am dat seama ca nu am la mine cardul electronic. ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb catabota catabota Buna ziua, Duminica 2 februarie m-am confruntat cu o situatia ciudata. Am un portofel electronic pe care aveam incarcata suma de 9 lei. Probabil din cauza ... (vezi toată discuția)
Model contestatie amenda ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Va rog daca se poate cat mai repede sa primesc si eu un model de contestatie amenda ratb, stiu ca mi-ati dat un model intr-o discutie acum cateva zile dar nu ... (vezi toată discuția)