avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua,

Duminica 2 februarie m-am confruntat cu o situatia ciudata. Am un portofel electronic pe care aveam incarcata suma de 9 lei. Probabil din cauza frigului sau oricum din motive necunoscute nu mai merge validat. Adica il apropii de aparatul din mijlocul de transport respectiv si da permanent mesajul "repetati validarea". Am incercat de 3-4 ori apoi am renuntat pt a nu deranja ceilalti calatori. Cu o statie inainte sa cobor apar 3 controlori (2 femei si un barbat). Le intind portofelul electronic la verificat si le explic situatia. Verifica si controloarea pe aparatul ei si vede ca este incarcat cu suma de 9 lei. Verifica de citeva ori la aparatul de validat din mijlocul de transport si intimpina aceleasi probleme "repetati validarea" insotit de binecunoscutul tiuit. Rog sa urgenteze procedura pt ca deja ajunsesem la statia in care trebuia sa cobor. Coboara si ei cu mine. Imi solicita buletinul "ca sa verifice ca portofelul electronic imi apartine". Eu, de buna credinta le dau actul. Si de aici incepe circul. Ca nu conteaza ca nu a mers la aparatul de compostat la ea pe aparatul de verificat a functionat cartela. Si incepe sa imi scrie (unul din controlori) procesul verbal de contraventie. De aici incepe cearta (eram si cu fetita mica dupa mine care se sperie si incepe sa plinga). Intr-un final nu mi-au dat portofelul electronic si buletinul inapoi decit cind au completat toate datele. Am refuzat sa il semnez pt ca 1. nu au vrut sa se legitimeze in momentul in care am intrebat-o pe cea care mi-a luat actele anuntind-o ca vrea sa ii fac reclamatie. 2. pt ca nu a vrut sa precizeze ca aceasta cartela pe care o am nu functioneaza la tentativa de "compostare" a biletului. Asa ca procesul verbal a ramas la ei nesemnat.

Cum ma sfatuiti sa procedez in situatia asta? sa fac o reclamatie pe adresa RATB (daca or avea acest serviciu on line) sau sa astept pur si simplu sa vad daca au tupeul sa imi trimita amenda acasa? Nu stiu nici ce sa fac cu aceasta cartela. Daca o schimb la un centru RATB pierd dovada ca este stricata si ca am avut dreptate in aceasta situatie.

Va multumesc si va astept cu un raspuns.

Catalina Bota
Cel mai recent răspuns: catabota , utilizator 15:37, 3 Februarie 2014
Eu cred ca trebuie sa semnalati si dvs. acest incident la RATB.
am intrat pe site-ul RATB. Bineinteles ca nu au nici un serviciu de reclamatii in acest sens. La cap. "contraventii" am gasit aceste precizari:
"Impotriva procesului - verbal de constatare a contravenţiei, întocmit pentru abateri de la regulile de călătorie în mijloacele de transport în comun, se poate formula contestaţie în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia.

Prin Decizia nr.953 din 19.12.2006, publicată în Monitorul Oficial nr.53 din 23.01.2007, Curtea Constituţională a constatat că prevederile art.32 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sunt neconstituţionale.

In consecinţă, plângerile formulate împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor întocmite de agenţii constatatori R.A.T.B. se vor depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.

Contestaţia se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia. "

Dar atita timp cit nu mi-au dat procesul verbal de contraventie nu am cum sa fac contestatia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb - cum formulez plangerea contraventionala? newuser newuser Buna seara, am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb ContSters51645 ContSters51645 Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa ... (vezi toată discuția)