Buna ziua,sunt noua in domeniu,va rog spuneti-mi si mie cum se face raportarea semestriala a accidentelor in munca?Daca nu este nici un accident se mai face raposrtarea aceasta?Multumesc
Nu, e neprezentarea la ITM a raportului, pt ca raportul se intocmeste in doua exemplare se prezinta la ITM, se inregistreaza, se avizeaza de Inspectorul Sef Adjunct SSM iar un exemplar se returneaza serviciului. S-au aplicat multe sanctiuni pe tema asta intr-o campanie de control a serviciilor externe in anul 2010 daca nu ma insel.
ionion2000 a scris:
"Acest raport nu se refera doar la accidente de munca, ci si la alte evenimente si cred ca (nefiind prevazuta amenda) ar trebui completat doar daca exista unul dintre cele 6 tipuri de evenimente deoarece majoritatea raportarilor ar fi goale deci inutile."
Inspector ssm a raspuns corect, in litera legii, la mesajul dvs.
Intr-o interventie a mea anterioara, v-am sugerat (respectand Regulamentul forumului) ca nu este corect sa faceti comentarii, la lege, de pe pozitia "nemultumitului", pentru a nu deruta utilizatorul interesant de subiect. Rolul comentariilor noastre nu este de a ne da cu parerea, ci doar de a lamuri (in cazul ca suntem avizati) utilizatorul, respectand intocmai litera legii.
Considerati va rog, aceasta postare a mea, adresata dvs. ca o ultima rugaminte a mea inainte de a va sterge (fara a va da explicatii, de ce, avand acest drept ca moderator) mesajele care nu respecta prevederile regulamentului acestui forum.
Pentru "nemultumiri" personale legate de lege va sugerez sa deschideti discutie in sectiunea forumului - Sa schimbam impreuna legea sau sa faceti propuneri concrete pe sectiunea acestui site initiativa-legislativa.ro