avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit imobiliar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit imobiliar

Buna
Sunt persoana Juridica si am in proprietate un imobil care in actele contabile nu imi este finalizat (defapt nici in realitate ) in incaperile finalizate am deschis un magazin platesc din 2008 impozit de anul acesta am intrat la legea reevaluari cladirilor (care din pacate nu prea am stiut de ea) deci m-am trezit cu un impozit mai mare cu 10% , contabila mi-a spus ca defapt pana la terminare nici un evaluator nu poate face o evaluare deci si mai putin o reevaluare adika eu sa ma incadrez in legea reevaluari
Va rog sa ma ajutati raspunzandumi la urmatoarele intrebari ?

Are dreptate contabila mea? sau primaria?
Nu trebuia sa fiu anuntat ca sa duc si eu cu reevaluarea daca imobilul neterminat trenbuia reevaluat?(ca nu am gasit in lege un imobil neterminat trebuie reevaluat la 3 ani , doar cele finalizate , rog daca am scapat articolul sa mil spuneti si mie )
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap de acesta povara fiscala ?
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:58, 12 Iulie 2012
Chiar nimeni nu ma poate ajuta ?
Nu am postat unde trebuie sau chiar nimeni nu are habar de asa ceva?
O parte a imobilului este cu siguranta finalizat intrucat spuneti ca platiti impozit deci l-ati declarat la directia de impozite si taxe;aveti Proces Verbal de receptie emis de primarie- directia de urbanism care face dovada terminarii constructie. Prin urmare este o cladire declarata cu o valoare de inventar si care poate fi reevaluata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit imobil sediu s.c. sorin7907 sorin7907 Buna ziua! Detin un imobil in Fetesti,Ialomita,sediu al unei S.C. compus din P+1+M.Cladirea a fost construita in 1999 si in 2002 s-a facut receptia partiala a ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire ContSters48647 ContSters48647 Daca o societate si-a marit valoarea contabila a unei cladiri ca urmare a existentei unui raport de evaluare intocmit de banca pentru un credit, raport in care ... (vezi toată discuția)
Obligativitate reevaluare cladiri dianadaria_voda dianadaria_voda Exista o obligativitate pentru societati de a-si reevalua cladirile ? Intreb acest lucru pentru ca societatea x are declarata o valoare inregistrata in ... (vezi toată discuția)