avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Fost angajat a blocat accesul la contul de email ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Fost angajat a blocat accesul la contul de email asociat contului de Facebook

Buna ziua am si eu o intrebare

Care sunt actiunile legale prin care se poate macat intimida o persoana in a face lucrul cel bun inainte de a se intenta proces impotriva lui.

Povestea este urmatoare, niste prieteni deai mei mau contactat ieri cu o problema. Au concediat un om din personal, persoana respectiva a primit directive in crearea unui cont de e-mail in vederea crearii unui alt cont de Facebook cu ajutorul caruia sa faca publicitate firmei.

Persoana respectiva a fost concediata pe motive de restrangere de atributii ale societatii, odata plecat de la firma respectiva, persoana a schimbat toate parolele si a blocat total accesul la adresa de email si contul de facebook.

Ce se poate face in sensul recuperarii informatiilor, exista vreo lege? El pur si simplu in momentul de fata distruge imaginea firmei. Tin sa precizez ca pagina de Facebook al firmei are in prezent 5000 de fani.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 09:11, 24 Iulie 2012
Contul de mail e pe free email, gen google, yahoo? Daca da, nu au ce face pentru recuperarea contului de email. Pentru facebook ar trebui contactat facebook, explicata situatia si cerut inlocuirea adresei de mail aferente contului, dar e foarte posibil ca in raport de politica de utilizare a facebook un asemenea demers sa esueze.
Ce am reusit sa facem este sa recuperam contul de Facebook si sa transferam contul pe o alta adresa de email, dar din pacate persoana respectiva inca stie intrebarea secreta. Si continua sa schibe in permanenta parola.
In conditiile acestea ar trebui sa faceti o noua cerere catre facebook si sa le cereti sa baneze ip-ul respectiv. In acelasi timp, ar trebui sa notificati persoana in cauza cu privire la comportamentul sau.
imi cer scuze..nu sunt avocat si nici jurist dar cererea dea pune restrictii pe un anumit IP nu va da rezultate...cunoscatorii stiu de ce:((
Comunicati-i persoanei respective, in scris (cu confirmare de primire), faptul ca:
1. incepand cu data incetarii relatiilor de munca - si urmare fireasca a acestui lucru - nu mai are drept de acces si utilizare a parolelor pentru emailuri/conturi care apartin firmei;
2. in caz contrar, faptele sale pot intra sub incidenta art. 42 din Legea nr. 161/2003 si, prin urmare, pot face obiectul unei sesizari catre organele de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat meriadoc meriadoc Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi ... (vezi toată discuția)
Site și pagină de facebook ''furate'' de un fost angajat. cum se poate acționa legal împotriva lui și pentru recuperarea accesului? Sorin M Sorin M Un fost angajat a confiscat site-ul firmei si pagina de Facebook, pe care le foloseste ca sa denigreze societatea si conducerea ei. A schimbat parolele de ... (vezi toată discuția)