avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat

Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi accesez contul fara sa specific raspunsurile lintrebarilor de siguranta fiindca yahoo detecteaza ca ma loghez dintr-o locatie necunoscuta.
Problema este ca in momentul in care mi -am facut contul acest mecanism de protectie ( care la cate false-positives da, doar mecanism de protectie nu e) nu era folosit, iar raspunsurile la intrebarile de siguranta le-am dat la nimereala tocmai in ideea ca aceste raspunsuri ar putea fi ghicite sau deduse chiar mai usor decat insasi parola si cineva ar putea dobandi acces neautorizat la contul meu.
Cum pot sa fac sa reobtin accesul la contul de mail. Pot face plangere la OPC avand in vedere ca ei ofera un serviciu de care eu depind? nu am o aternativa pentru a putea accessa acel cont si am nevoie de unele mail-uri de pe contul respectiv. In plus ar trebui sa am dreptul sa dezactivez aceste mecanisme de protectie care fac mai mult rau decat bine.(Acele intrebari de securitate sunt oricum un punct de atac fiindca au raspunsuri usor de obtinut)
Cel mai recent răspuns: Enkde , utilizator 20:38, 25 Iulie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
schimbatul calculatorului nu are nimic de a face cu accesarea contului yahoo. sistemul de protecție se folosește de ani buni așa că mai degrabă contul a fost dezactivat din cauză de nefolosire.
în afară de asta, vă contraziceți singur. dacă mecanismul de siguranță nu era folosit atunci când v-ați făcut contul, cum ați dat răspunsurile la nimereală?

nu aveți cui să vă adresați, pentru că nici o instituție din România nu are jurisdicție asupra companiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gicu13 a scris:

schimbatul calculatorului nu are nimic de a face cu accesarea contului yahoo.

Gresesti, locatia+calculatorul+browserul de pe care te loghezi este inregistrat. Mesajul lor atunci cand introduc parola corecta este ca ma loghez folosind o locatie/ un calculator necunoscut ( datele despre calculator sunt obtinute foarte usor folosind javascript + flash).

sistemul de protecție se folosește de ani buni așa că mai degrabă contul a fost dezactivat din cauză de nefolosire.
în afară de asta, vă contraziceți singur. dacă mecanismul de siguranță nu era folosit atunci când v-ați făcut contul, cum ați dat răspunsurile la nimereală?

Nu prea ati avut timp sa cititi cum trebuie, ca sa ma exprim in termeni blanzi. Mecanismul de protectie despre care vorbeam era cel care cere suplimentar raspunsurile la intrebarile de siguranta. Inainte de asta ( pana de curand adica) se facea altfel, se cerea completarea unui captcha. Raspunsurile le-am dat la nimereala cand m-am inregistrat, iar pe atunci raspunsurile acestea se cereau doar cand iti uitai parola.

nu aveți cui să vă adresați, pentru că nici o instituție din România nu are jurisdicție asupra companiei.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati uitat raspunsul la intrebarile de siguranta, mai aveti doar 2 posibilitati sa puteti intra pe cont:
1. intrati pe messenger si de acolo intrati pe adresa de mail
2. daca aveti setata o adresa alternativa de mail, puteti trimite de acolo o solicitare catre echipa yahoo, mentionand ca ati uitat setarile de siguranta pe contul principal si doriti "Change Questions and Answers/Reset info"
Alte variante nu aveti.

Utilizatorul gicu13 a vrut sa va atraga atentia asupra faptului ca OPC-ul nu "acopera" si genul de servicii gratuite pe care le agreati/sunteti de acord in procesul de inregistrare, bifand "I agree" sectiunea "terms of services".
stimate domn, am schimbat sistemul de operare acum 3 luni (deci și browserul). cu alte cuvinte am schimbat calculatorul. fără nici o problemă. acum două luni am început să folosesc încă un calculator (cel de la birou) pentru a accesa e-mailul (pe lângă cel cu sistemul de operare schimbat) aflat într-o altă locație decât primul. provider din alt stat, altă adresă IP. nici o problemă de ”recunoaștere”. providerul meu mi-a schimbat IP-ul de 3 ori în 5 ani (altă locație, nu?). tot fără probleme.

în afară de asta, în România se folosesc IP-uri dinamice de însăși (unii dintre) furnizorii de servicii. asta ar însemna că toți aceia care folosesc Yahoo să o ia de la capăt de fiecare dată când deschid calculatorul și se loghează la e-mail.

sistemul întrebărilor de siguranță se folosește de vreo 5 ani, cel puțin. în cei aproape 15 ani de când folosesc serviciile Yahoo (cu 7 conturi în acest moment) cred că am învățat câte ceva despre el...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o asemenea problema am avut-o si eu acum 2 saptamani cu un coleg de servici care nu mai putea accesa contul de yahoo, fiindu-i blocat, deoarece calculatorul nu-i mai era (re)cunoscut, astfel ca, chiar daca colegul meu de servici, introducea parola corecta si user name-ul, era notificat ca trebuie sa raspunda la intrebarile de securitate... insa el nu mai stia deloc acele raspunsuri la acele intrebari de securitate, astfel ca a avut de vre-o 5 ori contul blocat cate 24 de ore. fiind mai inaintat in varsta nu prea le are cu calculatoarele asa ca a apelat la mine...

in principiu, pe pagina de yahoo, exista la sectiunea help un formular de contact, va duceti acolo, iar in limba engleza le trimiteti un mesaj echipei tehnice.

nu uitati sa precizati in mesajul dumneavoastra parola yahoo pe care o foloseati ca sa accesati contul si sa folositi o adresa de email alternativa unde sa puteti fi contactat de echipa tehnica. daca cunoasteti si intrebarile de securitate e si mai bine - comunicati in formularul de contact si acestea.
la mine doar in cateva clipe s-a remediat situatia si am primit un mail nou de la Yahoo cu un link de resetare a parolei, iar acuma, colegul respectiv isi poate accesa mailurile - si nu e vorba despre mail-uri obsinuite - vorbim aici de mesaje personale cu informatii despre firma, etc. deci informatii destul de importante.

daca insa nu mai stiti nici parola, nici raspunsurile la intrebarile de securitate, atunci... noroc bun.

mult succes.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Enkde, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Conturi yahoo messenger sparte viorel2010 viorel2010 Am si eu o problema mai complicata deoarece de la un simplu joc (triburile) s-a mers mult mai departe, spargere de adrese de mail si infractiunea de alterare a ... (vezi toată discuția)