Conform proiectului Noului Cod Civil, in situatia in care tata a dat renuntare la succesiune dupa sotie, atunci partea de avere la care a renuntat va mari egal mostenirea celor doi copii ramasi ?
In Noul Cod Civil renuntarea tatalui conduce la inlocuirea lui cu urmatoarea ruda apropiata a defunctei ,adica cu fratele mamei ca mostenitor alaturi de cei doi copii ai ei?
Daca testamentar poate fi lasata averea doar unuia dintre copii etc si nu se mai pastreaza rezerva succesorala,atunci asta se aplica si in cazul donatiilor cu scutire de raport,adica nu se mai iau in calcul la masa succesorala donatiile pentru a face reductia liberalitatilor excesive?
Imi poate spune cineva daca pe vechiul cod civil renuntarea la succesiune la notar presupune si renuntarea la mostenirea testamentara, in cazul in care benficiarul ar fi acelasi si exista alti mostenitori legali care au acceptat succesiunea? Multumesc.
Succesiune
mirela_ila
A, UN PRIETEN
A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)