avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dificil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dificil dupa divort

Va supun atentiei urmatoarea problema sperand intr-o clarificare cu ajutorul dvs .M-am casatorit in anul 1993 , detineam apartament proprietate personala strict pe numele meu din 1991. In 1997 am hotarat sa -l vindem cu 40 milioane si am cumparat altul mai confortabil cu 75 milioane. In anul 2009 am divortat de comun acord, nu sunt copii, nu s-a facut partaj iar eu locuiesc singur in apartament . Ce sanse sunt ca in urma partajului care sigur va urma sa obtin o cota mai mare decat 50 %. ?
Mentionez ca ea 7 ani nu a lucrat .. practic nu a avut nici o contributie comuna la nimica
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:59, 13 Iulie 2012
Aveti sanse chiar foarte mari. Va trebui sa dovediti faptul ca apartamentul cumparat s-a achitat din banii dvs. obtinuti din vanzarea unui bun propriu, faptul ca ea nu a avut nicio contributie financiara, etc.
Ea probabil va obtine totusi o cota de maxim 15-20% (daca va avea aparare calificata), echivalenta contributiei sale in gospodarie, etc. Poate va intelegeti amiabil, incercati sa-i faceti o oferta cu cat credeti dvs. ca i s-ar cuveni.
duna solutia cu medierea ofertati o suma care sa fie echivalentul unui procent de 15%,discutati ,sanse nu are prea mari decat daca apararea si_0 va face calificat .
bafta
Incercati sa cadeti de comun acord. Nu are rost sa ajungeti in instanta unde va trebui sa platiti taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile. Mai bine folositi acesti bani pentru a o despagubi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ..... Tarpan Tarpan Buna ziua . Mai acuma 4 ani Mama mea locuia cu chirie intr-un apartament ( de 28 de ani ) apartamentul era de la primarie ( fondul locativ de stat ) la vremea ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Partaj MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)