avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat

Buna ziua! Am o nelamurire legata de CO. Tatal meu a fost in ultimii 4 ani primar intr-o comuna si in ultimii 3 ani nu a efectuat acest concediu. Ca urmare dupa terminarea mandatului a depus o cerere la primarie pentru a i se plati acele zile de concediu neefectuate, insa actualul primar refuza sa-i plateasca aceste drepturi. As dori sa stiu daca are dreptul la plata CO pe anii 2010, 2011 si 2012, care este termenul in care trebuie sa primeasca raspuns la cererea dorita si daca in acest termen nu primeste raspuns poate sa actioneze in judecata primaria. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:28, 12 Iulie 2012
Tatal dvs sa faca cerere si trebuie sa primesca un raspuns in 30 de zile.
Art. 39c Salariatul are dreptul la dreptul la concediu de odihnă anual;

ART. 144
(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
ART. 145
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
ART. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Multumesc pentru raspuns. A depus deja cerere in data de 2 iulie si o sa asteptam raspuns in 30 de zile. Sa vedem ce se intampla.

Ma gandesc ca nu-i o situatie similara:rolleyes:
[ link extern ]
mult noroc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)