avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oug 124/2011 - vechime la catedra?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oug 124/2011 - vechime la catedra?

Conform OUG 124/2011 concediul pentru cresterea copilului ar trebui sa constituie nu numai vechime in munca ci si in specialitate. Avand in vedere cele de mai sus, in invatamantul preuniversitar concediul pentru cresterea copilului se ia in calcul si la vechimea la catedra tinand cont ca la acest segment de bugetari salarizarea se face pe transe de vechime in invatamant conform Legii cadru/2010 privind salarizarea(exemplu: 10-14 ani,14-18 ani,etc)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 10:21, 16 Februarie 2012
Anexa 5 Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant - Legea nr.63/2011

2. Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.
.........
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
5. Vechimea efectiva in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata cu contract individual de munca a desfasurat activitate efectiva de predare la catedra in cadrul unei unitati sau institutii de invatamant. Constituie vechime efectiva in invatamant si perioada in care personalul didactic de conducere, indrumare si control, precum si personalul didactic auxiliar desfasoara activitate in cadrul unei unitati/institutii de invatamant sau unui inspectorat scolar.
6. Vechimea recunoscuta in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata in invatamant, provenita din alte sectoare de activitate, face dovada ca a profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii, in cazul in care aceasta persoana ocupa un post didactic in aceeasi specialitate. Aceasta vechime este luata in calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiaza de vechime recunoscuta in invatamant, stabilirea salariului de incadrare al functiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea in invatamant este formata din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.

......

Perioada CCC se poate lua in considerare la stabilirea sporului de vechime in munca ...
avem vechime in munca, restul cititi legea invatamantului.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Transele de vechime in invatamant marimalutan marimalutan Buna ziua. Sunt incadrata in invatamant din 1 sept 2003.Am fost angajata fara intrerupere in invatamant pana in sept 2007 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)