avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, vatamare corporala din culpa

Buna ziua, as avea si eu mai multe intrebari.
Mai intai scriu pe scurt accidentul in care am fost implicat. In anul 2006 03. oct. am depasit un autobuz, unde era linie DIScontinua, era vizibilitate buna cand am inceput depasirea. Nu am reusit sa finisez depasirea din cauza ca si autobuzul a marit viteza, iar eu nu am schimbat viteza intr-o treapta mai mica, si mi-a venit din fata dintr-o curba usoara spre dreapt un baiat cu motoscuter cu care, din pacate, m-am intamponat.
De la judecatorie a spus hotararea ca sunt condamnat la inchisoare la 4 luni (suspendat) si peste 2 ani si 4 luni pot cere sa mi se stearga din cazier.In hotarare sa decis ca nu m-am asigurat bine pentru efectuarea depasirii si finalizarea ei, am depasit pe un loc interzis, marcajul fiind cu linie continua (in proces scrie ca e linie DIScontinua) si ca am depasit in loc unde vizibilitatea era redusa sub 50m, am depasit viteza cu 10km/h (avand 60 km/h in loc de 50 - acest lucru eu l-am marturisit). Acesta sa hotarit de la judecatorie, am facut apel, hotararea sa lasat si de la tribunal, am facut recursul, dar nu stiu sa pastrez sau nu recursul.
Permisul de conducere se anuleaza daca ramane aceasta hotarare?
Am de gand sa ma duc sa lucrez la Criminalistica, daca va ramane aceasta hotarare voi putea? - avand pedeapsa de inchisoare suspendata.
Daca se anuleaza permisul dupa cat timp pot da examen pentru un permis nou?
Firma pot deschide pe numele meu daca ramane hotararea?
Va multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Robert Kantor , utilizator 16:21, 12 Ianuarie 2009
va uram succes in recurs.
raspund puctual la intrebarile dvs.:
1. permisul se anuleaza si se obtine dupa un an de la raminerea definitiva a hotararii, printr-un nou examen. E bine sa urmariti toate schimbarile legislative si, din cand in cand, sa intrebati la rutiera daca sunt noutati in ceea ce va priveste;
2.depinde ce conditii trebuie sa indeplineasca candidatii care isi depun dosarul pentru inscrierea la concurs,; in cazul dvs. va aprea cazier, pentru o infractiune savarsita din culpa;
3. puteti infiinta o firma, interdictia se refera la cei care au savarsit o alta categorie de infractiuni, cu intentie, si vatamarea din culpa pentru care sunteti condamnat dvs. nu intra in aceasta clasificare.
Va multumesc mult pentru raspunsul, timpul si atentia acordata de dumneavoastra.
Mult succes va doresc in continuare!
Inca un sfat v-as mai cere:
Merita sa-mi mentin recursul, sau mai bine sa las asa si cu atat mai repede trece timpul de un an si apoi pot da din nou examen?
Va multumesc inca o data, si va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Am platit amenda, mai pot face plangere? Valdez Valdez Situatia e in felul urmator. Ma indreptam intr-o seara spre casa pe o strada principala. Banuiam (vazusem cindva un semn) ca limita este 60km/h, si am ... (vezi toată discuția)
Depasire linie discontinua, permis suspendat adaflote adaflote Buna seara. Sunt o persoana care respecta semnele de circulatie si legea. Dar oricat ma chinui sa nu o incalc (de lege este vorba), observ ca nu am nici o ... (vezi toată discuția)