avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in grad 2012
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in grad 2012

Buna ziua!
Sunt functionar public,iar in iunie 2012,am promovat in grad,in functia publica de executie de inspector Grd.superior,Gradatie 5,clasa de salaruzare 53.
Prin dispozitia mi s-a stabilt un salariu de baza ,mult inferior functiilor similare aflate in plata.
Va rog,sa-mi raspunde-ti daca este corect,ca la functii similare aflate in plata in aceeasi institutie,salariile sa fie diferite?
Cel mai recent răspuns: Voli55 , utilizator 19:18, 26 Iulie 2012
Mult inferior adica cum? Conform legii, in caz de promovare in grad profesional, salariul se stabileste luand in calcul fosta treapta trei a gradului profesional respectiv. Daca in institutie aveti colegi pe care legea 284/2010 i-a ""prins" pe treapta doi sau unu a gradului superior, este normal ca salariile lor sa fie mai mari.
Acest '''' prins''' cum ii spuneti dumneavoastra creeaza discriminare si cum ramane cu ,Constitutia ,Codul Muncii si Statutul Functionarilor Publici unde este interzisa orice discriminare chiar si de natura salariala ?????
Am sansa de castig daca ii actionez in instanta ??
Dati-mi un sfat va rog !
Multumesc pentru atentia acordada !
Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar
Art. 13
(1) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2012, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
(2) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.

A-ti fost incadrat si salarizat conform legii in vigoare.


Incepand cu data de 01 .01.2011 odata cu Legea 284/2010 privind salarizarea unitara a pesonalului platit din fonduri publice ,treptele de salarizare au disparut , deci ne mai existand treptele de salarizare nu mai aveti posibilitatea de a avansa in trepte de salarizare din 2 in 2 ani cum s-a facut inainte.
Colegii DVs. de care faceti vorbire in 31 dec.2010. erau salarizati in treapta 2 sau 1 de si acest salariu s-a pastrat, de aceea au salariul mai mare.

Aceasta diferenta va disparea cand va intra in vigoarea salarizarea conform coeficientului de ierarhizare , prevazuta de Legea 284/2010, dar nu se stie cand se va intampla acest lucru
Eu vorbesc de colegii care au fost promovați in grad ca și mine , dar in anul 2011 .
Nicoleta, are perfecta dreptate. Unii functionari beneficiaza de facilitatile celor de la resurse umane in sensul ca sunt incadrati la un grad superior dar nu au si salariul la fel ca si colegii lor. Poate ne spune cineva care ar trebui sa fie salariul de incadrare a inspectorului grad superior, la care ne adaugam singuri sporul de vechime si ajungem la salariul brut. Spun asta intrucat trebuie sa avem in vedere ca superiorul este cea mai inalta treapta ceea ce inseamna ca pana la pensie ramai cu acest salariu si e nefiresc sa-i vezi pe altii cum trec pe langa tine salarial, desi tu esti cu mult mai vechi in functie decat ei. Si cum ramane cu asa zisa cariera a functionarului public, cu salarizarea unitara sau cu deviza,, La munca egala, retributie egala,,? Ca pana la urma toti muncim pentru ca avem nevoie de bani.:yes:

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public gabitocoaie gabitocoaie sunt functionar public incadrat consilier principal gradatia 5 clasa de salarizare 42, si indeplinesc conditiile de promovare, intrebarea mea este : - care ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)