avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani de chirie in MApN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani de chirie in MApN

Buna ziua!
Sunt cadru militar si am si eu o problema la care sper sa gasesc raspuns aici. Potrivit legislatiei in vigoare, beneficiezi de compensatie lunara pentru chirie daca nu detii locuinta proprietate personala in garnizoana in care iti desfasori activitatea. Intrebarea mea este: Daca detii locuinta achizitionata prin credit imobiliar (Prima casa), poti beneficia in continuare de compensatia lunara pentru chirie? In cazul unui credit imobiliar beneficiezi de toate atributele proprietatii private: posesie,folosinta si dispozitie? Se poate spune ca esti proprietar in adevaratul sens, cand in cazul in care intarzii plata timp de 60 de zile, vine banca peste tine si iti ia locuinta?
Va multumesc pentru atentie si astept parerile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:54, 13 Iulie 2012
pupixus a scris:

In cazul unui credit imobiliar beneficiezi de toate atributele proprietatii private: posesie,folosinta si dispozitie? Se poate spune ca esti proprietar in adevaratul sens, cand in cazul in care intarzii plata timp de 60 de zile, vine banca peste tine si iti ia locuinta?


In cazul unui credit imobiliar este proprietar in adevaratul sens cand termini creditul de achitat. Pana atunci banca are toate drepturile sa iti ia locuinta daca intarzii cu ratele, bineinteles in conditiile contractuale.

Cat despre compensatia lunara pentru chirie daca nu detii locuinta proprietate personala in garnizoana in care iti desfasori activitatea, cu toate ca nu cunosc legislatia din acest punct de vedere, parerea mea este ca veti primi compensatia in continuare in conditiile in care locuinta proprietate personala nu se afla in garnizoana respectiva si cred ca este normal sa fie asa.

Daca locuinta cumparata prin credit imobiliar se afla in aceeasi garnizoana nu cred ca se mai poate primi compensatia respectiva (locuinta este pe numele dvs. si nu al bancii). Cu toate ca parlamentarii care sunt din provincie si au locuinte in Bucuresti primesc o compensatie echivalenta celei primite de dvs. ptr. plata chiriei daca nu locuiesc la hotel. Daca nu gresesc chiar exministrul apararii nationale oprea primea o compensatie fiind parlamentar iar el avand domiciliul in Ilfov dar alte locuinte pe care le inchiria din Bucuresti (probabil pe numele sotiei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)
Acordare compensatie pentru chirie ( mapn) damiela damiela Buna seara. Pana de curand am avut o garsoniera proprietate comuna cu sotia in Ilfov.Am vandut-o si cum deocamdata nu ne putem lua altceva ne-am schimbat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de compensația lunara pentru plata unei rate sau a unei fracțiuni din rata unui credit imobiliar/ipotecar? Nik90 Nik90 Buna ziua! Pot beneficia de compensația lunara pentru plata unei rate sau a unei fracțiuni din rata unui credit imobiliar/ipotecar conform legii 288/2018 cu ... (vezi toată discuția)