avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Art.16 din Legea nr.244 din 5.12.2011
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Art.16 din Legea nr.244 din 5.12.2011

Cum se interpreteaza art.16 din Legea nr.244 din 5.12.2011, referitoare la calculul pretului de vanzare a locuintelor construite din fond de stat, raportat la pretul pietii conform legii.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:10, 4 August 2012
Prin Legea nr. 244/ 2011 s-a reformulat art.16 din Legea nr. 85/ 1992.
Pretul de vanzare al locuintelor care fac obiectul unei tranzatii imobiliare se calculeaza raportat la pretul pietei de catre un evaluator autorizat.Tabloul evaluatorilor autorizati pentru anul 2012 a fost aprobat prin Hotararea UNER nr. 33/ 06.07.2012 si a fost publicat in MO nr. 488/ 17.07.2012.
In cazul ajungerii in instanta de judecata, expertiza tehnica judiciara de specialitate va fi incredintata de catre instanta unui expert/ specialist tehnic judiciar in specializarea imobiliare, aflat pe lista persoanelor autorizate de catre MJ si publicata pe site-ul ministerului.
Nefiind specialist in expertize imobiliare, logic este ca in ambele cazuri, sa se faca calculul in raport cu pretul pietei din zona imobiliara respectiva. La administratia financiara din cadrul primariei exista evaluari financiare ale tuturor imobilelor (o valoare minima sub care nu se poate intocmi act de vinzare-cumparare la notar), in functie de care se stabileste impozitul datorat primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista experti evaluatori arte arte plastice cassy cassy buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu o lista/un autorizat pentru expertiza tabluri din bucuresti casele de licitatii sustin ca expertizeaza numai ce ii ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie autorizarea anevar pentru expertul tehnic evaluator? Irina S. Irina S. In cazul in care expertul tehnic a fost numit ptr. efectuarea unei expertize de evaluare imobiliara intr-un dosar de executare silita imobiliara, acesta ... (vezi toată discuția)
Valoarea de circulatie a unui teren poate fi stabilita de expertul "topografie-cadastru"?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, intr-un dosar de revendicare imobiliara a unui colt de curte ocupat de un vecin, expertul specialitatea topografie cadastru a scos un pret foarte ... (vezi toată discuția)