avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca minor peste 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca minor peste 16 ani

Buna ziua. In cazul in care doresc sa angajez o persoana minora, cu varsta peste 16 ani, pe perioada verii, pot sa o incadrez la 4 ore/zi cu salariul minim brut de 350 de lei?
Daca o sa lucreze intr-o covrigarie, pe ce functie o pot angaja, sub ce cod COR? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 14 Ianuarie 2014
Legea 53/2003, republicata (Codul Muncii):
Art. 112
(1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
(2) In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana.

Daca dori sa angajati minorul peste 16 ani cu contract de munca cu timp partial de 4 ore opinez ca salariul brut ar trebui sa fie de minim 467 lei.
Puteti sa incadrati minorul pe orice functie necalificata, unde sunt necesare studii generale (de ex: ajutor de bucatari). Vedeti mai multe aici: [ link extern ]
In acest caz, la angajare este necesar sau nu acordul unuia sau ambilor parinti?
Daca persoana respectiva a implinit varsta de 16 ani , atunci nu mai este necesar acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru incheierea c.i.m.
Conform art. 112 alin. 2 C. muncii, durata muncii de 6 ore pe zi si 30 ore pe saptamana, prestata de tinerii sub 18 ani, reprezinta o durata normala de munca, partile putand incheia un c.i.m. in care sa prevada o durata mai mica a timpului de munca.
Deci salariul brut daca il incadrez la 4 ore poate fi pana la urma de 350 de lei?
Da, salariul poate fi de 350 lei brut/luna pentru un timp de munca de 4 ore/zi ...

Alte discuții în legătură

Angajare minori NNorbert NNorbert Buna ziua Se angajeaza un minor (este intre 15 si 16 ani,, cu 8 ore pe zi, 30 ore pe saptamana) care ar fi salariul minim pentru minorul ... (vezi toată discuția)
Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Angajare minor ramo1305 ramo1305 Pentru angajarea unui minor de 16 ani impliniti, care este norma normala de lucru si salariul minim de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)