avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca minor peste 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca minor peste 16 ani

Buna ziua. In cazul in care doresc sa angajez o persoana minora, cu varsta peste 16 ani, pe perioada verii, pot sa o incadrez la 4 ore/zi cu salariul minim brut de 350 de lei?
Daca o sa lucreze intr-o covrigarie, pe ce functie o pot angaja, sub ce cod COR? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 14 Ianuarie 2014
Dacă angajez un minor de 17 ani timpul de muncă va fi de 6 ore/zi şi salariul de încadrare va fi de 750 lei sau 750/8*6=563 lei. Gândesc corect?
Vă mulţumesc!
Gresit, salariul va fi 750 lei . Pentru minor , durata timpului de munca de 6 ore/zi este durata normala (echivalenta cu durata normala de munca a unei persoane majore de 8 ore/zi).
freeelis a scris:

Gresit, salariul va fi 750 lei . Pentru minor , durata timpului de munca de 6 ore/zi este durata normala (echivalenta cu durata normala de munca a unei persoane majore de 8 ore/zi).

Mulțumesc foarte mult!
Buna ziua,

Pentru o persoana de 17 ani, angajarea se va face pe 6 ore in contract si poate fi facuta angajarea atat de perioada determinata cat si nedeterminata?
In acelasi timp, persoana de 17 ani urmeaza sa lucreze in industria lemnului, la prelucrarea cu masini de prelucrare si la montare cu aparate de gaurit, lipt, capsatoare. Acest mediu, conform lergii, este in regula pt minor, sau este considerat periculos, toxic?
Daca se poate angaja totusi pe post, in aceste conditii, ce modificari mai trebuie aduse in contract si sub ce forma? Iar la angajare, mai este nevoie de alte acte, formulare in plus?
Va intreb din perspectiva angajatorului.

Va multumesc mult!

Cu respect!
1. Se poate incheia orice tip de c.i.m. cu o persoana in varsta de 17 ani.

2. Locul de munca este incadrat in conditii deosebite sau speciale de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minori NNorbert NNorbert Buna ziua Se angajeaza un minor (este intre 15 si 16 ani,, cu 8 ore pe zi, 30 ore pe saptamana) care ar fi salariul minim pentru minorul ... (vezi toată discuția)
Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Angajare minor ramo1305 ramo1305 Pentru angajarea unui minor de 16 ani impliniti, care este norma normala de lucru si salariul minim de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)