simvio2002 a scris:
Adica, daca eu ma debransez ilegal si ei imi pun factura de caldura normala, eu nu o pot contesta in instanta, desi nu am consumat cantitatea respectiva de caldura????
Am facut doua sublinieri in textul dumneavoastra unde ar trebui sa cautati o parte din explicatia nemultumirilor pe care le aveti.
Orice actiune ilegala ramane ilegala si, indiferent de pregatirea fiecaruia dintre noi, cred ca este logic si elementar ca nu avem cum cere dreptate cand actionam in afara legii.
Apoi aceasta diferentiere intre "noi si ei", intre "mine si ei" cand ne referim la proprietarii dintr-un bloc, dintr-o asociatie si cei care conduc si administreaza asociatia este un nonsens. Nu suntem pe front, in tabere opuse, ci impreuna, in aceeasi barca.
Orice proprietar are dreputul sa participe la luarea hotararilor si deciziilor pentru conducerea, administrarea, gospodarirea condominiului in care are apartamentul. Astazi este vecinul de la 2 presedinte, maine cel de la 7 iar poimaine dunmeavastra, indiferent la numar de apartament locuiti. Asa ca "ei si noi" suntem aceiasi oameni care putem sau nu sa ne ocupam si de a ne face viata mai buna intr-un bloc. Fara implicare, de pe margine, suntem tentati sa dam mereu vina pe cei care se implica, muncesc, incearca sa rezolve problemele.
Sigur ca se mai greseste, sigur ca unii isi pot face de cap si de aceea altii trebuie sa-i traga de maneca, sa-i mai inlocuiasca din cand in cand. Faceti-o pentru ca legea va permite!