avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

Mama are pensie de urmas din 2009, inca dinainte ea a fost plecata InfoVodafone italia, unde a lucrat cu acte in regula. La 62 de ani mai poate iesii la pensie fara a avea probleme cu autoritatile. Se poate sa cumuleze si anii de lucru din italia la cei din romania.
Cel mai recent răspuns: ctin85 , utilizator 19:29, 16 Iulie 2012
1. - La data cand indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta face cerere la Casa de Pensii si depune acxtele necesare.
- Va putea sa aleaga intre pensia proprie si cea de urmas.

2. Pentru a i se lua in calcul si perioada lucrata in Italia sa mearga la Casa de Pensii si sa solicite sa completeze formularul E207 "Certificat pentru cariera asiguratului" (de restul se ocupa Casa de Pensii).
Nu este nici o problema daca. Ea a declarat ca nu munceste si a avut in paralel venit in. Italia si in. Romania(pensia de urmas)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie pensie in romania danielcid danielcid Buna ziua, Am lucrat pana in aprilie 2012 in Romania la mai multe firme avand aproximativ 8 ani vechime. Din aprilie 2012 lucrez in Italia la o firma cu ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? marianacostantino marianacostantino Buna as dori sa situ cand IED la pensie? Sunt nascut 16 02 1954 am lucrat 30 ani an rulmentu Bv ,cu grupa a2a ,26 ani si 11 luni . Si acuma de4 ani muncesc an ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca italia Roxana Popa Roxana Popa buna ziua, mama mea lucreaza in Italia de 6 ani,cu contract de munca cu jumatate de norma.cum se considera la noi in tara aceasta vechime,in cazul ... (vezi toată discuția)