avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu casatorie

Buna ziua,
Am doua locuri de munca, unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma, concediul de casatorie este valabil pentru
ambele locuri de munca?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:14, 13 Ianuarie 2009
Art. 147 alin.1 C.mun. dispune ca, in cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
Prin CCMN s-a stabilit ca, salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile;
b) căsătoria unui copil - 2 zile;
Prin urmare, legea nu face distinctie in ceea ce priveste acordarea acestui concediu in functie de numarul locurilor de munca pe care le aveti. Deci, aveti dreptul la zile libere platite pentru casatorie de la ambii angajatori.
Buna ziua.In conformitate cu dispozitiile art138 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii prin contractul colectiv de munca se pot stabili zilele libere altele decat cele prevazute de Codul Muncii.In aceste conditii acordarea concediului de casatorie depinde de prevederile contractului colectiv de munca de la cele doua unitati la care sunteti angajat.
In conformitate cu dispozitiile art.103 alin.2 din Codul Muncii "drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru"
Va multumesc
elis a scris:

Prin urmare, legea nu face distinctie in ceea ce priveste acordarea acestui concediu in functie de numarul locurilor de munca pe care le aveti. Deci, aveti dreptul la zile libere platite pentru casatorie de la ambii angajatori.


Pai, daca legea nu distinge, nici interpretul nu poate si nu are voie sa distinga! Ori interpretul a distins!

Gresesc eu, oare? :)

Alte discuții în legătură

Zile libere platite pt evenimente familiale deosebite cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care are nunta cu fiul sau. La cate zile libere platite are dreptul? Va rog sa specificati si legea. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Zi libera la nastere copil berceanu berceanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: cele 5 zile libere pentru nasterea unui copil pot fi acordate si salariatei care a nascut ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) Bernath Ioanina Bernath Ioanina Buna ziua. Cate zile de concediu pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) are obligatia sa acorde angajatorul conform noilor reglementari ... (vezi toată discuția)