avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti!

Am si eu o intrebare!Am lucrat la o firma cam 1 luna la negru si dupa aia am semnat cim!Nu am luat banii pe luna respectiva t!Cum pot sa il dau in judecata pe patron sa imi dea banii pt luna aia muncita?Ca dovada am declaratii unor colegi care au semnat si declarat ca am lucrat in perioada respectiva!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 12 Ianuarie 2009
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Întrucât contractul individual de muncă este consensual, în ceea ce priveşte probarea de către salariat a prestării muncii, se vor putea utiliza orice mijloace de probă.

Temeiul de drept al actiunii il constituie art.269 C.mun.
Si in perioada lucrata la negru cum voi fi platit?adica ce suma sa cer?raportata la ce?la suma din cim semnat ulterior?sau voi fi platit cu minimul pe economie?
Trebuie sa va raportati la salariul stabilit in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii salariale fara cim ContSters96141 ContSters96141 Socrul meu a lucrat pentru o firma privata ca mecanic locomotiva din 01.11.2006 pana in 01.02.2009. In februarie a incetat activitatea deoarece avea de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale, sitatie conflictuala. CIOBANU IONELA CIOBANU IONELA Din 2006 am incheiat CIM la o societate dupa care in scurt timp mi s-a pus in vedere ca sarcinile mele de serviciu vor viza si activitatea altor 3 firme care ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractului de munca Itolime Itolime Sunt angajata la o firma din Constanta din data de 11.03.2009 deci astazi am implinit trei luni. In momentul angajarii seful meu mi-a spus ca: imi va face ... (vezi toată discuția)