avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D300

In luna 06.2012, societatea A cu sediul in Romania, presteaza servicii de constructii neimpozabile in Romania, pe teritoriul unui stat nemembru UE. Va rog sa-mi spuneti la ce rand din declaratia D300 aferenta lunii iunie se trece aceasta operatiune si daca e necesara declararea ei in D390, avand in vedere faptul ca beneficiarul serviciilor este o societate B cu sediul in Romania.
Multumesc anticipat pt raspunsurile d-stra.
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 06:37, 23 Iulie 2012
Va rog mult, nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?:(
daca ambele societati sunt stabilite in romania, cine plateste tva catre statul italian?
chestiunea nu este asa simpla precum pare.

daca beneficiarul nu este inregistrat in scopuri de tva in italia, atunci prestatorul este obligat sa se inregistreze in scopuri de tva in italia si sa emita o factura cu iva - imposta sul valore aggiunto - echivalentul art. 153, alin. 4 din codul fiscal.
O parte a intrebarii mele era: la ce rand din D300 se trece operatiunea neimpozabile in Romania? In asteptarea raspunsului d-stra, va doresc o saptamana frumoasa si va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este tratamentul din punct de vedere al tva-ului? moneaaurora moneaaurora Buna ziua! O firma inregistrata in scopuri de tva in Romania, presteaza servicii de placare cu gresie si faianta asupra unui imobil situat in Austria, ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare ana1978 ana1978 Buna, Am urmatoarea intrebare: O societatea din Romania inregistrata ca platitor de tva si declarata in Reg. Operatorilor Intracomunitari presteaza servicii ( ... (vezi toată discuția)