avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii decizie suspendare CIM concediu medical cod 08
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

decizie suspendare CIM concediu medical cod 08

Buna ziua,

As vrea si eu sa stiu cu ce data se face decizia de suspendare CIM daca am intrat in concediu medical (de maternitate) incepand cu data de 04.07.2012 pentru 42 de zile?! Va multumesc frumos! O zi cat mai frumoasa!
Cel mai recent răspuns: AndreeaCostea87 , utilizator 12:59, 19 Iulie 2012
Decizie de suspendare CIM se face doar la intrare in ingrijire copil pina l 2 ani.Concediul medical 08 se plateste de catre FNUASS dar calculat de catre societate si apoi dus la Casa De Sanatate de care apartineti(cu actele apartinatoare).
Art. 50 C.Mun
Contractul individual de munca se suspenda [b]de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

In cazul in care CIM se suspenda de drept nu se face decizie de suspendare si nici nu se opereaza in REVISAL.
multumesc pt. raspunsuri, dar cineva mi-a zis ca dupa 30 de zile de la data concediului medical (cod 08), mai bine zis nasterii copilului, se face o decizie de suspendare CIM din partea societatii (care nu se inreg. in REVISAL) si dupa celelalte 12 zile (cand se termina cele 42 de zile de lauzie) se face decizie de incetare a suspendarii conced. de maternitate si apoi o decizie de suspendare CIM pentru intrarea in CCC.. Eu am luat concediu medical doar cele 42 de zile de la nasterea copilului.
Decizia de suspendare CIM se face de catre societate dupa terminarea concediului postanal(cel putin 42 de zile) si, mai ales, se face in baza cererii salariatei care opteaza pentru una din varinatele CCC.
Cele 42 de zile poarta denumirea de concediu postnatal (concediul de maternitate)nu este concediu medical.:)
pai si formularul de concediu medical (avand cod 08) dat de doctora cu care am nascut, ce reprezinta? pt. perioada respectiva nu se face decizie de supendare? cu acel formular ce fac? multumesc inca o data!!!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim concediu maternitate cod indemnizatie 08 AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 Buna ziua, As dori si eu sa stiu daca pentru concediul de maternitate se suspenda CIM si daca se inregistreaza in Revisal? De exemplu, pe data de ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil suciugeorgeta suciugeorgeta va rog sa imi spuneti,daca se poate,ce pasi trebuie sa urmez in cazul unei salariate care a nascut pe 04.04.2014 si este angajata din 22.03.2014......iar in ... (vezi toată discuția)