avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CAS atat ca angajat la o firma cat si contabil ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CAS atat ca angajat la o firma cat si contabil privat

Buna ziua
Am si eu o problema daca puteti sa ma ajutati! Sunt angajat la o firma pe post de contabil de unde mi se retine si vireaza din salar plata CAS-ului. am si o firma de expert contabil de unde platesc iar CAS-ul desi nu am nici-un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate pe firma mea. intrebarea mea este daca mai ar trebui platit CAS-ul si ca persoana particulara desi nu am contract, din moment ce il platesc ca angajat. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters258910 , utilizator 18:30, 17 Iulie 2012
Daca "firma de expert contabil" inseamna Cabinei individual / PFA / Intreprindere individuala atunci nu mai platesti CAS si pentru veniturile obtinute independent.
Daca "firma de expert contabil" inseamna SRL si ai CIM si pe acest SRL, platesti CAS la fel ca orice angajat.
CAS -UL este contributia la pensie iar CASS -UL este contributia la sanatate. La care va referiti?
Doar la pensie se aplica. La sanatate se plateste indiferent daca mai ai CIM sau nu.
In cadrul PFA-ului sunteti obligata sa platiti CASS si impozit, CAS nu pentru ca sunteti incadrata deja si se platesc contributiile necesare pentru salariat
CASS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata creante pfa jack electro jack electro Sunt PFA din ianuarie 2006 si am fost in acelasi timp salariat la o firma pana in decembrie 2008. La primarie in ianuarie 2006 mi s-a spus ca ,platind CASS la ... (vezi toată discuția)
Se mai plateste taxa pt casa de sanatate in cazul pfa-ului? ilinca35 ilinca35 Buna ziua Sunt angajata cu CIM la o companie care plateste toate taxele catre stat,inclusiv taxa pt Casa de Sanatate. Am si un PFA si din cate ... (vezi toată discuția)
Pfa - expert contabil gigiguardia gigiguardia Daca tin contabilitatea ca expert contabil CECCAR, inregistrat la finante, si facturez lunar serviciile de tinere a contabilitaii catre clientul meu, eu avand ... (vezi toată discuția)