avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspundere patrimoniala in urma datoriilor la stat
Discuție deschisă în Executare silită

Raspundere patrimoniala in urma datoriilor la stat

Buna ziua, sunt asociat si administrator la un SRL, alaturi de inca o persoana cu aceleasi calitati (asociat si administrator). De cativa ani ne-am cerat (separat), cealalta persoana ramanand sa se ocupe in continuare de firma, iar eu sa-mi vad de viata. Mentionez ca nu s-au facut acte de iesire a mea din firma, deci inca mai sunt in actele firmei cu cele 2 calitati. De atunci pana in prezent, de firma s-a ocupat exclusiv cealalta persoana. Pana in momentul actual a acumulat datorii foarte mari la stat, iar firma este in executare silita. O persoana de la finante care se ocupa de executari silite mi-a comunicat ca va fi nevoie sa ceara atragerea raspunderii patrimoniale, deorece celalalt administrator "in functie" nu are intentia de a achita acele debite la bugetul statului. Ca proprietati am 25% dintr-un imobil, cel in care si locuiesc. Ce sanse am sa ies cat de cat curat din aceasta situatie. mentionez ca nu am mai avut nici o legatura cu firma de foarte mult timp, si nici nu am putut iesi din firma datorita "neseriozitatii" celuilalt administrator. Se poate ca statul sa-mi vinda imobilul pentru recuperarea datoriei, avand in vedere ca locuiesc in el si nu sunt singurul proprietar ? In caz ca se ajunge la judecata se poate sa scap de raspundere atata vreme cat nu am mai avut de-a face cu firma de foarte mult timp ? Se pot prescrie datoriile la stat ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicoalex78 , utilizator 21:46, 17 Iulie 2012
ca si administrator / asociat aveati obligatia de a va interesa despre mersul firmei si de a lua masurile necesare achitarii datoriilor catre buget.
cf art 27 CPF se poate atrage raspunderea solidara a dvs ptr plata datoriilor. La fel si in cazul insolventei firmei, cf art 138 legea 85/2006.
sfatul meu este sa va protejati patrimoniul personal inainte de a se incepe demersurile privnd atragerea raspunderii solidare.
Buna ziua. Va rog sa imi spune-ti in ce consta " va protejati patrimoniul" ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ies dintr-o firma si asociatul meu nu vrea cioceanu mona cioceanu mona eu nu mai vreau sa am nici o legatura cu firma la care sunt asociat si administrator. Vreau sa ies din firma si sa i-o las celuilalt asociat si administrator. ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe bunuri mobile de la finante Scortzishor Scortzishor Buna ziua, sunt asociat si administrator impreuna cu o alta persoana intr-o firma SRL, nu mai am practic nici o treaba cu firma de 2 ani de zile (ne-am ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate comerciala Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . In urma unui proces pe care l-am deschis in urma cu 2 ani am obtinut in instanta o sentinta definitiva si irevocabila pt.dizolvarea unui SRL in ... (vezi toată discuția)