avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general valoare minima vanzare auto de catre firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

valoare minima vanzare auto de catre firma

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:o societate cumpara in urma cu un an si 3 luni un autoturism de la o persoana fizica , cu 6500 euro. Acum doreste sa o vanda altei firme. Intrebarea este : care este valoarea minima la care poate fi vanduta?
Cel mai recent răspuns: MT1975 , utilizator 14:08, 19 Iulie 2012
Valoarea minima la care poate fi vanduta masina este valoarea ramasa neamortizata.
Multumesc pentru raspuns. Dar daca o parte din valoarea neamortizata se trece pe cheltuiala nedeductibila, si se doreste totusi vanzarea la valoare de ex.1000 euro, cum este corect d.p.d.v. al tva? Tinem cont ca la achizitie nu s-a dedus tva.
Principiul prudentei (am trecut prin multe controale) este ce valoarea unui auto este pretul pietei. Este un sfat evident! din punct de vedere al TVA tinand seama ca nu ati dedus nimic este OK. Dar va repet totul tine de pret.
Multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)
Casare mijloc fix ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu casarea de mijloace fixe: 1. casarea se poate face si in cursul anului fara inventariere propriu- zisa? 2. ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto rodia rodia Am primit ultima factura de la firma de leasing cu val.reziduala 1000 lei. Nu am dedus tva la aceasta factura. Autoturismul respectiv nu este amortizat ... (vezi toată discuția)