avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema.
Am o poprire pe salariu (30%), nu am alte venituri sau bunuri de executat.
Am ajuns la jumatate cu suma datorata, iar angajatorul a ramas fara lichiditati, astfel ca nu ne mai sunt platite salariile, sau vor fi platite retroactiv peste cateva luni.
Imi caut un alt loc de munca, dar pana voi gasi, nu intentionez sa plec de la actualul angajator, chiar daca nu ne poate plati lunar.
In acest caz, cum ma sfatuiti sa discut cu executorul judecatoresc in ceea ce priveste poprirea mea salariala.
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 10:39, 19 Iulie 2012
in locul dvs nu as discuta nimic. atit timp cit nu primiti bani, nu se va achita nimic catre executor. cind veti primi banii restanti, se vor achita si sumele restante catre executor.
puteti discuta cu executorul cind veti schimba locul de munca ptr a infiinta o noua poprire. daca vreti, nu este obligatoriu sa notificati executorul.
ar trebui sa discutati cu executorul si sa i explicati problema.
O situatie asemenatoare am intalnit si la fostul meu loc de munca, iar cand angajatorul a ramas fara lichiditati a eliberat salatiatilor adeverinte prin care explica acest lucru. Salariatii au mers cu aceste adeverinte la banci/ institutiile unde aveau credite, iar acestia le-au oferit o perioada de gratie(diferita de la o banca la alta).
Puteti solicita si dvs. un document din care sa rezulte ca angajatorul nu va poate achita salariile la zi si mergeti cu ea la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi - e posibila prescrierea? ioanaoprea01 ioanaoprea01 Buna ziua. In august 2008 am incheiat cu o banca 2 contracte pentru 2 carduri cu descoperire de salariu (circa 3 salarii pe fiecare, undeva la 2000 – 2500 ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite ContSters142651 ContSters142651 Sotul meu are rate la 3 banci si nu a putut sa le plateasca mult timp din cauza faptului ca am fost in somaj amandoi,si nu ne puteam permite dintr-un somaj mic ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale SashaVDK SashaVDK Buna ziua, Am citit probleme asemanatoare, dar as avea nevoie de un raspuns mai clar, daca se poate. In 2007 am facut un credit de nevoi personale, fara ... (vezi toată discuția)