avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cod CAEN 4799
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cod CAEN 4799

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Am nevoie de casă de marcat pentru codul CAEN 4799 - comerț cu amănuntul în afara magazinelor, standurilor piețelor și chioșcurilor ? Nu am deloc punct de lucru iar din ce am citit pe internet acest cod este exceptat de a avea nevoie de casă de marcat (vând din ușă în ușă sau merg cu mașina într-un oraș unde îmi caut clienți)
De asemenea aș dori să știu dacă această activitate poate fi interzisă de primărie.
Cel mai recent răspuns: Raisa_T , utilizator 17:36, 22 Martie 2023
In cuprinsul art. 2 din O.G. 28 din 1999 aveti inscrise cazurile in care se face exceptie de la obligativitatea emiterii bonului fiscal. Verificati daca activitatea pe care doriti sa o desfasurati se incadreaza in aceste exceptii.
Da, activitatea se încadrează în aceste excepții. Dar primăria interzice comerțul prin comis voiajori. Este legală hotărârea lor având în vedere că îmi interzic să-mi desfășor activitatea. Din moment ce eu am obținut acest cod nu mi se pare normal ca primăria să interzică o activitate comercială, ba mai mult să-mi spună că trebuie să am magazin. În curțile prietenilor pot vinde sau face prezentări în caz ca această hotărâre este legala ?
Solicitati autoritatii locale sa va precizeze actul normativ care interzice desfasurarea acestor activitati raportate la art. 2 din O.G. nr. 28 din 1999. O hotarare a unui consiliu local nu poate ingradi drepturi conferite printr-un act normativ asa cum este o ordonanta de guvern.
Buna! Vreau sa infiintez un PFA care sa functioneze cu CAEN 4799. Sunt studenta la ciclu de licenta anul 2 specializarea Economie si Afaceri si vreau sa amplasez si aprovizionez/ingrijesc cateva autonate de tip vending. Intrebarea mea este: am nevoie de diploma de studii superioare pentru un PFA care functioneaza sub codul CAEN 4977?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comis voiajorul trebuie sa elibereze bon fiscal?dar ce este el ,conform legii? Faneegean Faneegean Stimati consultanti, Doresc sa desfasor o activitate de vanzari directe,din usa in usa .In felul acesta intentionez sa vand ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4799 ContSters304386 ContSters304386 Buna seara. Daca am ca obiect de activitate secundar \\"Comert cu amanuntul in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor\\" - cod caen 4799, pot ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d + casa de marcat baiatu1 baiatu1 Buna ziua. Doresc sa-mi infiintez un SRL-D si am 2 intrebari, daca ma puteti ajuta cu niste informatii. Obiectul de activitate va fi comertul de ... (vezi toată discuția)