avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nedumerire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nedumerire

Am certificat de incadrare in grad de handicap GRAV, DEFICIENTA FUNCTIONALA :GRAVA-CU ASISTENT PERSONAL ,valabilitate; permanent,nerevizuibil. Primaria m-a trecut cu INSOTITOR. Nu era normal sa fiu trecut asa cum a evoluat si decis comisia de evaluare CU ASISTENT personal? Nu este cumva un abuz din partea primariei ca nu a respectat documentul?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 01:24, 20 Iulie 2012


ART42din Lg.448/2006:
(4)Părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav, adulţii cu handicap grav ori reprezentanţii legali ai acestora, cu excepţia celor cu handicap vizual grav, pot opta între asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare.
(7)În situaţia în care angajatorul nu poate asigura angajarea asistentului personal, se acordă indemnizaţia prevăzută la alin. (4), indiferent de opţiunea exprimată potrivit prevederilor alin. (1) şi (4).


In cazul dvs. cel mai probabil v-ati aflat in situatia art42(7),adica Primaria nu a putut angaja un asistent personal si chiar daca nu ati optat pt. insotitor,vi s-a acordat in locul ap indemnizatia de insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, suspendarea platii indemnizatiei iulianadonose iulianadonose sora mea a fost chemata la comisia de evaluare a pers. cu handicap, ea fiind incadrata ca pers. cu handicap grav. in urma evaluarii i-a fost mentinuta ... (vezi toată discuția)