avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare autovehicul fara taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare autovehicul fara taxa de poluare

Sunt de putin timp consilier juridic la un SRL, care intentioneaza sa inmatriculeze in Romania o macara de mare tonaj, cumparata din Grecia la mana a doua.
Rog daca se poate sa ma ajutati cu procedura juridica de inmatriculare fara a plati taxa de poluare.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:11, 19 Iulie 2012
Aveti doua variante:
a) platiti taxa, faceti inmatricularea si solicitati recuperarea ei prin actiune in instanta. In acest timp puteti folosi autovehiculul.
b) solicitati inmatricularea, vi se cere plata taxei, nu o platiti vi se respinge cererea de inmatriculare, formulati actiune in instanta pentru inmatriculare fara plata taxei. In acest timp autovehiculul sta pe loc deoarece nu poate circula fara a fi inmatriculat.
Nici una dintre situatii nu va garanteaza 100% ca veti reusi inmatricularea fara plata taxei. Iar alte variante nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare mariamarineci mariamarineci Referitor la taxa de inmatriculare, ce ma sfatuiti? 1. Sa platesc taxa, sa inmatriculez masina, sa actionez in instanta, sa astept solutionarea? 2. Sa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline 1 Decizia de calcul a taxei auto este valabila numai o anumita perioada sau este definitiva si pe baza ei pot oricand sa-mi inmatriculez masina? 2. Daca am ... (vezi toată discuția)