avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Se merita sa faci Facultatea de drept?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Se merita sa faci Facultatea de drept?

Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul spun ca as face fata insa cu pilele este destul de greu. Se poate sa reusesti cu Dreptul si fara pile? Iti ofera facultatea destule perspective dupa absolvire, daca desigur, esti si bine pregatit?

Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
AslPls, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:32, 21 Septembrie 2012
Sefi de promotii la Drept sunt cel mult juristi cu 2 mii lei salariu..Daca nu are cine sa va ajute cu bani si relatii nu va pierdeti timpul.Costa foarte mult sa intrati intr-un barou de avocatura.Domnii avocati stiu mai bine cum stau lucrurile.
Cine "se merita" sa faci Facultatea de Drept?
daca ai multa vointa si esti docil sa faci Dreptul, dupa care daca ai bani te faci avocat, daca ai si pile mari te faci notar, executor judecatoresc....daca ai noroc te faci consilier juridic si daca ai cap si nervi tari dai la Inm sa ajungi magistrat. eu zic sa dai la academia navala daca ai asemenea aptitudini, pt ca o sa ai mai multe sanse de reusita in viata fara prea multi de macinat nervii!
Ajungi sigur magistrat , daca INVETI, avocat la fel , notar la fel , eu vorbesc din experienta nu din zvornuri si povesti , nu ai nevoie de bani , nu sunt dispusi toti sa ia stagiari dar gasesti , deci , sfatul meu , da la Drept, si oricum , in timp , adica 1 sa zic , maxim , dupa facultate, daca inveti , ajungi magistrat sau orice altceva , avocat ,etc . Succes !
Se pare ca cei care nu au nici o legatura cu domeniul juridic sunt foarte convinsi ca Facultatea de Drept e "pierdere de timp", daca nu ai "bani si relatii".
Avocat, magistrat sau notar nu "te faci", poti sa devii in urma promovarii unor examene/concursuri de admitere.
Daca "se" merita sa "faci" Facultatea de Drept? In primul rand, un ipotetic candidat la Facultatea de Drept nu trebuie sa puna carul inaintea boilor, adica sa se gandeasca in primul rand la avantajele materiale. Daca prioritatea o reprezinta avantajele materiale, nu Facultatea de Drept e solutia. De fapt, nici macar studiile superioare nu sunt neaparat necesare. Sunt meserii cu calificare inferioara mult mai bine platite.
Trebuie sa va dati seama daca sunteti atras de domeniul dreptului si daca sunteti potrivit pentru asta. Studiati temeinic in timpul facultatii, dezvoltati-va aptitudinile necesare si efectuati stagii de practica. Descoperiti care dintre profesiile juridice vi se potriveste mai bine, iar dupa absolvirea facultatii va inscrieti la examenele de admitere la INM/barou etc.
Ganditi-va foarte bine inainte de a alege. Nu spune nimeni ca Facultatea de Drept e usoara, nici pe departe, dar nu plecati urechea la spusele unora care "stie" ei ca e doar pe baza de pile si bani. Absolvirea Facultatii de Drept nu iti garanteaza un loc de munca, asta se intampla in cazul Academiei de Politie, Academiei Navale etc. Absolventii de Drept trebuie sa participe la examene de admitere in profesii.

P.S. Verbul a merita nu e reflexiv, deci e gresit sa spunem ca "se" merita sa faci..., la fel cum nu spunem "ma" rad. Corect e merita sa faci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Ulpianus, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci dreptul? catalinag catalinag Vreau sa stiu parerile voastre: se merita sa dai la drept? Intreb asta pentru ca de ceva timp ma gandesc sa ma reprofilez, alegand de data aceasta facultatea ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)