Sînt somat prin justitie de una din parti cu care sînt în indiviziune pe un teren , ca sa ies din indiviziune doar pe niste parcele mici dobîndite ( ramânînd si alte parcele dobîndite dar nerevendicate de cealalta parate pentru a iesi din indiviziune ) majoritatea terenului fiind înca în litigiu ( la care sînt parte ) , partea co-indivizionarului meu fiind de aprox.90% si a mea de 10%....aceasta iesire " precoce si precipitata" ma dezavantajeaza pe mine , caci cota mea parte "în natura" de pe fiecare parcele este foarte mica ( iar celalalt co-indivizionar nevrînd sa -mi acorde "în natura " ...preferînd în bani valoarea ) , în bani preturile în acest moment ma dezavantajeaza ( mai ales ca exista un proiect imobiliar europeean si al primariei -PUZ- nepus înca în aplicare , terenurile avînd o valoare mult mai mare la aplicarea acestei investitii...) ...eu propun sa ramîn "alaturi" în procesul de revendicare a restului terenului ca si la negocierile pentru vînzarea "întregului teren obtinut" si numai a partii mele , pe care nu as lua acelasi pret pe m2 ca cel negociabil pentru o mai mare suprafata ( în indiviziune) sau sa mi se dea "în natura" un teren "ales de mine" care sa reprezinte întreaga suprafata procentuala ( 10%) care îmi reveine din tot terenul revendicat , în felul aceste as iesi din toata suprafata , fara a mai participa la litigiile si negocieri în viitor ...SE POATE ? DEPINDE DE CELALAT co-indiviz. sau de judecator care ar putea sa-mi dea dreptate ? SAU SÎNT OBLIGATA , indiferent de prejudiciul care l-as avea iesind în momentul de fata din indiviziune ? Celalalt co-indiviz. are dreptul sa negocoeze "singur" fara prezenta mea vînzarea terenului?Eu doresc sa particip la negoieri:
- este obligat co-indiviz. sa ma convoace daca îi cer asta prin procesul actual de iesire din indiviziune?
- "ponderea "mea în decizii si la negocieri este "egala "cu a celuilalt co-indiviz sau este "proportional" ( si dece ?) cu cota parte, respectiv 10%pentru mine ,
- CE MIJLOACE DE PRESIUNE LEGALE AM EU SA EXERCIT ASUPRA celuilalt co-indiviz. pentru a ma tine la curent cu toate demersurile lui administrative si negocieri ?
- este obligat co -indivizul sa-mi produca ( la cererea avocatului meu) toate demersurile facute de el ( stiute si nestiute de mine) în cadrul recuperarii terenului în indiviziune?
MULTUMESC PENTRU UN RASUNS documentat la aceste întrebari