avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune pe un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune pe un teren

Sînt somat prin justitie de una din parti cu care sînt în indiviziune pe un teren , ca sa ies din indiviziune doar pe niste parcele mici dobîndite ( ramânînd si alte parcele dobîndite dar nerevendicate de cealalta parate pentru a iesi din indiviziune ) majoritatea terenului fiind înca în litigiu ( la care sînt parte ) , partea co-indivizionarului meu fiind de aprox.90% si a mea de 10%....aceasta iesire " precoce si precipitata" ma dezavantajeaza pe mine , caci cota mea parte "în natura" de pe fiecare parcele este foarte mica ( iar celalalt co-indivizionar nevrînd sa -mi acorde "în natura " ...preferînd în bani valoarea ) , în bani preturile în acest moment ma dezavantajeaza ( mai ales ca exista un proiect imobiliar europeean si al primariei -PUZ- nepus înca în aplicare , terenurile avînd o valoare mult mai mare la aplicarea acestei investitii...) ...eu propun sa ramîn "alaturi" în procesul de revendicare a restului terenului ca si la negocierile pentru vînzarea "întregului teren obtinut" si numai a partii mele , pe care nu as lua acelasi pret pe m2 ca cel negociabil pentru o mai mare suprafata ( în indiviziune) sau sa mi se dea "în natura" un teren "ales de mine" care sa reprezinte întreaga suprafata procentuala ( 10%) care îmi reveine din tot terenul revendicat , în felul aceste as iesi din toata suprafata , fara a mai participa la litigiile si negocieri în viitor ...SE POATE ? DEPINDE DE CELALAT co-indiviz. sau de judecator care ar putea sa-mi dea dreptate ? SAU SÎNT OBLIGATA , indiferent de prejudiciul care l-as avea iesind în momentul de fata din indiviziune ? Celalalt co-indiviz. are dreptul sa negocoeze "singur" fara prezenta mea vînzarea terenului?Eu doresc sa particip la negoieri:

- este obligat co-indiviz. sa ma convoace daca îi cer asta prin procesul actual de iesire din indiviziune?

- "ponderea "mea în decizii si la negocieri este "egala "cu a celuilalt co-indiviz sau este "proportional" ( si dece ?) cu cota parte, respectiv 10%pentru mine ,

- CE MIJLOACE DE PRESIUNE LEGALE AM EU SA EXERCIT ASUPRA celuilalt co-indiviz. pentru a ma tine la curent cu toate demersurile lui administrative si negocieri ?

- este obligat co -indivizul sa-mi produca ( la cererea avocatului meu) toate demersurile facute de el ( stiute si nestiute de mine) în cadrul recuperarii terenului în indiviziune?


MULTUMESC PENTRU UN RASUNS documentat la aceste întrebari
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 12:56, 21 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde un imobil proprietate aflat pe suprafata indiviza ? becbec becbec pot vinde imobilul in proprietate dar aflat pe un teren cu suprafata indiviza. Mentionez ca nu se poate iesi din indiviziune datorita existentei utilitatilor ... (vezi toată discuția)
Leg. 10/2001 antonescu gheorghe antonescu gheorghe Am revendicat un teren intravilan, în temeiul Leg.10/2001. Deţinătorul şi proprietarul actual al terenului este o societate comercială. Societatea deţine ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. buna ziua, recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate ... AdrianD12 AdrianD12 Buna ziua, Recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate asupra unui teren intravilan 295 mp. Am incercat sa discut cu persoana care detine ... (vezi toată discuția)