avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune. Buna ziua, Recent am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune. Buna ziua, Recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate ...

Buna ziua,

Recent am achizitionat 1/2 din dreptul de proprietate asupra unui teren intravilan 295 mp.
Am incercat sa discut cu persoana care detine cealalta jumatate a terenului. Nu vor nici sa-mi vanda nici sa iesim din indiviziune.

Ce sanse de castig am in instanta? Sau care poate fi rezultatul unui eventual proces?

Mentionez ca adiacent mai detin o suprafata identica de teren.


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:55, 12 Iunie 2021
Puteti cere in instanta sa iesiti din indiviziune, daca nu se imparte in natura, va fi atribuit uneia din parti si celalalat va primi sulta.
In afara de cum vreti dvs sa imparitit, mai conteaza si ce vrea celalaly. poate cere si el bunul.
Instanta va decide.
Persoana de la care am achizitionat dreptul de proprietate 1/2 asupra terenului a castigat in instanta acest teren si inca alte 2 pe legea 10.

De 2 ani a tot incercat sa se inteleaga cu celalalt proprietar pt iesirea din indiviziune pentru cele 3 suprafete de teren. Fara sorti de izbanda.

Fiind foarte batrana si bolnava (cancer) a decis sa vanda. Celalalt proprietar nu si a manifestat dorinta de a cumpara nici de a vinde nici de a iesi din indiviziune.

Am discutat cu ceilalti 2 cumparatori ai dreptului de proprietate 1/2 pt celelalte 2 suprafete de teren, se pare ca si ei sunt in aceeasi situatia ca mine. Nu au ajuns la nici o intelegere. Unul dintre ei deja a intentat proces pt iesirea din indiviziune.
In caz ca nu va intelegeti, instanta e calea, nu trebuie sa stati dupa el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune grecuraluca grecuraluca va rog frumos sa-mi spuneti care este calea legala de ieisre din aceasta situatie : bunicul meu in 1948 a cumparat impreuna cu un prieten 140 mp in bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste care partea fiecaruia, dupa iesirea din diviziune samblaky samblaky 1.Pe rol se afla rectificarea a 2 titluri de proprietate(eliminarea unor coproprietari), dupa care as dori iesirea din indiviziune, titlul fiind comun pentru 9 ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)