avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Imprumut bancar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Imprumut bancar

DAE se poate modifica anual, daca pe contract se specifica o dobanda DAE de 13.15% pe total credit?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:04, 23 Iulie 2012
Conform legislatiei actuale, bancile sunt obligate sa calculeze DAE pentru toate tipurile de credite oferite: credite imobiliare, credite auto, credite de nevoi personale (cu sau fara ipoteca), precum si la cardurile de credit.
In situatia in care se solicita o oferta de la orice finantator - fie banca sau institutie financiara nebancara (cum sunt companiile de leasing) - consumatorii au dreptul sa cunoasca nivelul DAE. valoarea trebuie inscrisa distinct in fisa standard cu informatii despre produs, pe care angajatii bancii sunt obligati sa o inmaneze solicitantilor de credite.
Teoretic ,daca finantatorul si-a asumat responsabilitatea contractual la dobanda fixa pe total credit, nu se mai poate modifica valoarea dobanzii
In situatia in care nu exista act aditional,care sa prevada modificarea dobanzii, dar ati constatat modificarea acesteia ,solicitati clarificarea aspectului la finantator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista temeiuri legale pentru sesizarea opc? inc0gnito inc0gnito Buna ziua, recent am incercat sa realizez refinantarea unui credit ipotecar. Gasesc o oferta "tentanta" (avans 0, dobanda fixa, credit pe 23 ani, DAE mic - ... (vezi toată discuția)
Leasing auto sau credit de nevoi personale? KENY KENY Buna ziua Imi poate spune si mie cineva ce ar fi mai avantajos pentru a cumpara o masina noua. Sa o iau in leasing sau cu un credit de nevoi personale. Si de ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit? ncris78 ncris78 Buna ziua, In aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca, cu DAE 13,04%, indice de referinta Euribor la 3 luni si marja 6%, rata ... (vezi toată discuția)