avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer societate din Italia in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer societate din Italia in Romania

Sunt in Italia de 4 ani, nu mai stiu ce s-a schimbat si care e legislatia in Romania astazi.

Am nevoie de un consiliu ( contabil, legal) referitor la transferul unei societati din Italia in Romania.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:11, 22 Iulie 2012
Puteti transfera o societate din Italia in Romania numai in situatia in care este o societate europeana - constituita ca societate pe actiuni in conformitate cu regulamentul Consiliului (CE) nr. 2157/2001 cu privire la statutul societatii europene. In legislatia romaneasca gasiti o reglementare succinta a acestei probleme in Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, la art. 270 indice 2a- 2e. Evident daca va gasiti intr-o asemena situatie trebuie sa luati legatura cu o persoana de specialitate sa va sprijine in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatile romane pot avea sediul in alt stat ue? sabina56 sabina56 Buna ziua!As dori sa stiu daca o societate comerciala romaneasca poate sa aiba sediul social in alta tara din UE? Trebuie sa aiba un sediu permanent in ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o filiala, sucursala, etc. in strainatate? alina240 alina240 Buna ziua, As avea unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva. O S.C. romana(SRL) ar dori sa se extinda si intr-o alta tara UE. Am inteles ca in acest ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale albulescu albulescu Buna seara,daca stie cineva care sunt taxele de inregistrare a unei societati si capitalu social necesar pentru inregistrarea lor ... (vezi toată discuția)