avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen magistratura

am o mare rugamite la cei care au dat examenul de admitere in magistratura sau la cei ce se pregatesc pentru acesta.
sunt foarte multe lucruri pe care as vrea sa le aflu, foarte multe intrebari..si am foarte putine surse de informare, si ma refer la surse credibile.
ce am gasit pe internet privitor la tematica se refera exclusiv la dr civ, dr pen, dr pr civ si dr pr pen, as vrea sa stiu mai multe despre elementele de dr comparat si jurisprudenta CEDO, cate probe de examen sunt pana la urma, excluzand proba grila, ce este cu acest examen de pe 19 martie 2005, apoi, daca exista persoane care au sustinut acest examen indiferent daca au fost admisi sau nu, as vrea sa stiu care sunt cerintele si la ce nivel, daca exista acelasi "subiectivism" ca in avocatura de exemplu, sau lucrurile sunt mai riguroase si mai serioase tot o data.
adresa mea de mail este romanov_ioana@yahoo.com (id messenger:romanov_ioana) as vrea sa iau legatura cu cineva ce are aceasta experienta sau mai multe informatii, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 00:26, 13 Martie 2005
parerea mea necomfirmata inca de vreu profesor este ca se va da dupa noul cod penal din moment ce acesta va intra in vigoare pana la 1 aug
iar referitor la procedura civila invat-o din cartea lui boroi.de la editura all beck.este procedura civila pentru licenta si cuprinde cam 95 la suta din cat ne trebuie noua la magistratura.ultima editie e aparuta in 2004 sau in cel mai rau caz in 2003.oricum deocamdat e buna.
am si eu o intrebare: a auzit cineva ca anul asta se va da si drepturile omului la examenul de magistratura din august??????????
Salutare tuturor celor care se intereseaza de acest subiect "fierbinte". eu am dat examenul asta in sept. 2004, imediat dupa licenta si am intrat, nu fara ceva emotii. Ce pot sa va spun acum dupa 6 luni de institut este sa va ganditi bine inainte, sa vorbiti cu cat mai multe persoane care au trecut prin institut, pentru ca nu-i deloc de joaca.
Despre examen, numai de bine, sincer. Nu am avut numai note de 9 si 10 in facultate, dar am terminat in Bucuresti si este UN REAL AVANTAJ. Pentru cei care nu au terminat in Buc., invatati cursurile profesorilor de aici, pentru ca sunt de baza. La proc. civ., cursul de licenta al lui Boroi, desi nu a mai fost revazut din 2003, este f. bun, iar Boroi este un teoretician extraordinar. NU UITATI SA CITITI CODURILE, pentru ca asta e o mare capcana in care cad candidatii. Chiar daca nu "visati" un curs teoretic, daca stiti prevederile din cod puteti fi salvati, orice sutime conteaza.
Examenul e greu, trebuie sa fiti ODIHNITI in primul rand (vorbesc serios), emotiile sunt mari, stiu... Nu va aruncati pe un subiect, planificati-va timpul, pentru ca e pacat sa faceti de peste 8 la toate materiile, mai putin la cea la care n-ati mai avut timp si la care n-ati luat 5...
Multa atentie la ORICE cuvant din grile! si faceti neaparat grilele din anii trecuti, pentru exercitiu.
Culmea, dar am luat note mai mari decat strict dupa barem, asa ca bunavointa exista. Formatorii de aici (dintre care sunt si in comisia de corectare) sunt extraordinari, au multa experienta si apreciaza lucrurile putin altfel (coerenta in gandire, rationament juridic etc. si nu musai toceala!!! - a se citi redarea la virgula a cartilor) decat sunteti obisnuiti. Probabil de aceea sunt unii nemultumiti (din cei care au picat). Asta nu inseamna totusi ca nu trebuie sa invatati cartile...
Antrenati-va sa scrieti repede. Conteaza de nu va imaginati...
Inca o data, toceala nu e totul. De aceea se pica la grila... si se pierd punctele de la spete... Incercati sa invatati logic (ajuta imens pe mai departe ca magistrat) si faceti corelatii intre institutii.
Nu stiu ce sa va mai spun, cred ca am raspuns in mare la toate problemele. Despre noile materii de anul asta nu stiu prea multe, in sensul ca nu stiu ce se cere, asa ca nu pot sa va ajut. CEDO e o materie frumoasa, dar necesita multa documentare referitoare la jurisprudenta si carti nu prea sunt... dar exista site-ul Curtii cu toata jurisprudenta.
Cam atat.
Spor la invatat si muuuulta bafta!!! E nevoie si de asta, ca intotdeauna.

il rog pe "anonim" daca vrea sa-mi spuna si mie cum arata un subiect din CEDO,si cam ce vor cei de la INM sa stii dintr-o hotarare CEDO.Ma intereseaza pentru examenul din martie. Va rog sa-mi raspundeti urgent!!!!!!!!!!
Imi pare rau, dar nici macar nu stiu daca se va da speta sau teorie. Noi am avut la ex. de semestru spete, la care trebuia sa te prinzi cam care ar fi problema, ce articol ar fi aplicabil si daca ti se pare ca a fost incalcat sau nu. Dar trebuie argumentat convingator, folosind solutii din spete oarecum similare. De ex., daca reclam. a fost batut de politisti, trebuia sa arati ce valori anume protejeaza art. 3, de ce e aplicabil art. 3, ce fel de tratam. a fost aplicat reclamantului (inuman/degradant), daca ancheta efectuata de stat a indeplinit conditiile stabilite de Curte prin jurisprudenta in cazuri similare (dintre care multe romanesti) si alte chestii de genul asta, urmarind un algoritm care e stabilit tot de jurispr. De aceea ziceam ca tb. citite multe hotarari.
Sper ca am fost cat de cat de ajutor!
raspunsul imi e de mare ajutor.multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Subiecte barou constanta munteanu mihaela munteanu mihaela este raportul juridic civil de invatat pt examen? a-ti observat k tematica nu corespunde cu subiectele, in sensul k subiectele nu acopera tematica? ma poate ... (vezi toată discuția)
Admitere barou dolj 2008 INM INM Bună Ziua Tuturor! Sunt nou pe secţiunea aceasta, şi de aceea, le mulţumesc tuturor-: administratori şi participanţi- ptr. faptul că "daţi viaţă" ... (vezi toată discuția)
Admitere magistraturã august 2013 clara_vidori clara_vidori Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam? (vezi toată discuția)