avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... model de contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

model de contract

Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. Problema e ca parintii nostrii traiesc inca, dar noi ne-am inteles si fratele meu este de acord sa renunte in favoarea mea.
Ce act as putea incheia eu in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 17:53, 12 Ianuarie 2009
Parintii dvs. fie va pot incheia contract de vanzare-cumparare pentru toate bunurile pe care le detin, fie va pot face act de donatie, fie testament in favoarea dvs. (in speranta ca fratele dupa decesul parintilor, nu va ataca donatia sau testamentul si de ce nu chiar contractele de vanzare-cumparare!)
Fratele dvs. nu va poate face nici un fel de act "legal" prin care sa renunte in favoarea dvs. la aceasta "avere" detinuta in prezent de catre parintii dvs......
Dvs. puteti "renunta" la un bun care nu este proprietatea dvs.?
Puteţi încheia un contract de vînzare-cumpărare, părinţii reţinîndu-şi dreptul de uzufruct viager asupra imobilelor. Semnarea acestui contract şi de către fratele dumneavoastră echivalează cu imposibilitatea lui de a mai invoca, după decesul părinţilor, gratuitatea actului (art.845 c.civil).
La decesul părinţilor dreptul de uzufruct se stinge iar dumneavoastră dobîndiţi deplina proprietate.

Liviu S.Bordaş
Nu se pune problema renuntarii fratelui dvs.
Parintii dvs pot sa va vanda direct cu Contract de vanzare cumparare autentic ( incheiat la notarul public) intreaga lor avere fara sa fie vreodata necesar acordul fratelui .
Adresativa unui Notar public pentru stabilirea naturii vanzarii si taxele aferente!
Success

Av Anghelus Ion Gabriel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu uz viager miky76 miky76 Contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager facut unui nepot de frate se poate considera donatie avand in vedere ca am un copil infiat cu efecte ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoata danikka danikka Buna ziua, Parintii mei in urma cu 2 ani ne-au donat cate un apartament mie si fratelui meu. Fratele meu s-a suparat ca lui nu i-a facut vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare nedumerita25 nedumerita25 Am inteles ca un act de vanzare-cumparare cu uzufruct, intre un parinte si unul din copii poate fi atacat de catre ceilalti copii, ca mostenitori ... (vezi toată discuția)