avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Balcon inchis
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Balcon inchis

Balconul meu a fost inchis de tatal meu cu cornier si sticla inainte de 1989. Am fost reclamat la politia locala pentru acest fapt. Care pot fi consecintele asupra mea,in urma acestei reclamatii ? Balconul se afla la fatada blocului. Va multumesc !
Si eu sunt curios la ce se va intampla in continuare. Eu stiu ca ne poate da in judecata si prin hotarare judecatoreasca ne poate obliga sa demolam partile care au inchis balconul , daca nu prezint autorizatia de inchidere al balconului,autorizatie pe care nu o am.Tatal meu e decedat de 5 ani si in actele lui nu am gasit nimic referitor la balcon.
Pe mine nu asta ma deranjeaza, fiindca asi vrea sa demontez tot cornierul care inchide balconul pentru ca e vechi si urat si sa fac alta inchidere mai buna si mai frumoasa,bineinteles cu aprobarile necesare, ci eventualele cheltuieli de judecata pe care ar trebui sa le platesc in caz ca pierd procesul . Eu o sa incerc sa va tin la curent cu evenimentele....
Nu cred ca va da in judecata,mai intai trebuie sa va dea o somatie,ca in nr .....de zile sa demolati constructia ilegala,iar daca pana la data de.... nu ati respectat ordinul,somatia,atunci veti primi o amenda sau veti fii chemat in judecata.
Parerea mea este ca ar fii bine sa mergeti pana la primarie,si nu numai dvs,ci impreuna cu mai multi vecini,vedeti cand are audienta primarul,si stati de vorba despre aceasta situatie. Poate intelege ceva din asta primarul,ca nu incurcati pe nimeni cu balconul inchis,doar aspectul fatadei poate.
Nici somatie nici amenda nu ne mai poate da primaria fiindca au trecut mai mult de 2 ani de la inchiderea balconului si in acesta perioada nu s-a facut nici o sesizare la primarie pentru balcoanele noastre inchise. Dar ramane valabila darea in judecata a noastra pentru demolare. Sa vad daca ne da pe toti si ce efecte sunt dupa atatia ani. Este perfect adevarat ca nu incurcam pe nimeni cu balcoanele noastre. Tot orasul e plin cu astfel de balcoane facute cu corniere si geamuri si foarte putini au autorizatii. Au mai ales cei cu termopane...O circumstanta atenuanta ar putea fi faptul ca desi am vedere la strada ,in fata blocului meu la vreo 12 metri este un alt bloc,bagat asa la inghesuiala cum s-a facut pe atunci,si asa nu sunt cu balconul meu chiar la strada,e putin izolat. Dar sa vedem....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am închis un balcon cu tâmplărie de termopan ... Ciprian Ionuț Enache Ciprian Ionuț Enache Bună seara! Am închis un balcon cu tâmplărie de termopan într-un complex rezidential compus din 4 blocuri. Eu locuiesc la blocul numărul 4, ultimul ... (vezi toată discuția)
Inchiderea balconului necesita proiect, autorizatie? aelemarac aelemarac Buna ziua, Pentru a inchide balconul la un apartament dintr-un bloc nou, este necesara autorizatie de constructie? Trebuie realizat si autorizat un proiect? ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)