avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata ratei la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata ratei la banca

Am o intrebare in legatura cu neplata ratei la banca.
Am facut un credit pe vremea cand eram in functie si s-a ajuns sa dureze si pe perioada pensiei. Creditul a fost facut cu buletinul iar ratele au crescut ingrijorator de mult incat sa nu mai pot achita intertinerea , medicamentele sau alte cheltuieli.

intrebarea mea este. ce se intampla daca nu mai platesc ?
pot pune oprire pe pensia mea direct de la banca sau casa de pensii..sau ce se poate intampla?

astept cu interes un raspuns !

Toata stima!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:02, 24 Iulie 2012
Buna ziua,

Fie va vor pune poprire pe pesnie, prin executor judecatoresc ( poprirea se poate pune pe mexim 1/3 din pensie ), fie va vor executa alte bunuri ( de ex imobile), fie ambele cai.
Contractul de credit e titlu executoriu, e doar o formalitate incuviintarea executarii silite, care se obtine in 7 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 banci- poprire fara proces ContSters320540 ContSters320540 In momentul in care o banca vrea sa puna poprire pe o pensie, pentru neplata ratelor, poate sa faca asta fara proces? Pensia o primesc pe card, emis de o alta ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive la un contract de credite si rata mai mare ca pensia pusapopescu2013 pusapopescu2013 In 2008 am facut un imprumut la banca Bucuresti. 30000 lei noi. La aceasta se mai adauga 20000 lei comisioane. Pentru o intarziere de 2 zile a unui comision ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)