avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare prin decizie judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare prin decizie judecatoreasca

Avem la firma un proces terminat cu o reincadrare a persoanei in cauza. Instanta a dispus plata salariilor BRUTE pe perioada pana a fost reangajat. O experta contabila autorizata angajata de omul nostru ii calculeaza suma in cauza iar executorul judecatoresc ne scrie procesul verbal in care trebuie sa-i platim suma bruta. Omul nu mai vrea sa mai dea nici un ban din mana dar vrea sa aiba vechime in cartea de munca. La ITM nu putem plati si partea lui de impozite iar el vrea sa ne dea din nou in judecata pentru neexecutarea unei hotarairi judecatoresti. Cine si unde a gresit ? Am gresit undeva in procedura de reincadrare? Sau instanta si executorul nu trebuiau sa dea rezolutii pe venitul brut ci pe net si calculam si viram noi taxele ca la statele normale?
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 12:51, 11 Februarie 2008
In baza sentintei se va face plata catre ITM.
Comisionul datorat ITM-ului se achita de catre angajator si nu de catre salariat. Salariul care se achita este cel net, nu cel brut.
Calculul si virarea catre stat a contributiilor si taxelor se afce de catre angajator.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ordinul Nr. 1019 din 23 noiembrie 2007 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 340/2001prevede:

Pentru situaţiile în care au intervenit modificări cu privire la veniturile înscrise în declaraţia nominală, prin acordarea retroactivă a unor drepturi băneşti asupra cărora se datorează contribuţie, nu se depune declaraţie rectificativă. Aceste venituri se includ în baza de calcul a lunii în care aceste drepturi se achită. Fac excepţie situaţiile în care drepturile băneşti în cauză au fost acordate în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, precum şi situaţiile în care prin astfel de hotărâri se dispune reîncadrarea în muncă a unor persoane, cazuri pentru care se întocmesc declaraţii rectificative corespunzătoare fiecărei luni.
La depunerea la casa teritorială de pensii a declaraţiilor rectificative, acestea vor fi însoţite de o notă justificativă întocmită de angajator, semnată de conducătorul unităţii, prin care se motivează necesitatea efectuării rectificărilor, şi de copia documentului legal care stă la baza acestora."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii rectificative cas rraicu rraicu Buna! Am si eu o intrebare- am un caz de reintegrare, prin urmare trebuie sa fac rectificative la cas din febr pana in dec 2010. Nu am mai facut pana acum; ... (vezi toată discuția)
Se refera la... Radamante Radamante In ordinul nr. 340 din 4 mai 2001 exista urmatoarele precizari:\"Pentru perioadele ulterioare datei de 1 august 2007, se pot depune declaratii ... (vezi toată discuția)
Diferenta salariu obtinuta in instanta alcibiade alcibiade Buna seara Un fost salariat, obtine in instanta o diferenta salariala actualizata cu coeficientul de inflatie. Unitatea are obligatia de a declara si de a ... (vezi toată discuția)