avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimbarea categoriei de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimbarea categoriei de handicap

Am transplant de ficat .Am handicap gradul II accentuat ,este posibil sa se schimbe aceasta incadrare de handicap ? in ce conditii se poate intampla aceasta ?
Cel mai recent răspuns: marcusromania01 , utilizator 07:07, 31 Iulie 2012
legea 448/2006 prevede:
CAP. 6
Încadrarea în grad de handicap
ART. 85
(1) Persoanele cu handicap beneficiază de drepturile prevăzute la art. 6 pe baza
încadrării în grad de handicap, în raport cu gradul de handicap.
(2) Încadrarea în grad şi tip de handicap a copiilor cu handicap se face de
comisia pentru protecţia copilului.
(3) Încadrarea în grad şi tip de handicap a adulţilor cu handicap se face de
comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
(4) Comisiile prevăzute la alin. (2) şi (3) sunt organe de specialitate ale
consiliilor judeţene, după caz, ale consiliilor locale ale sectoarelor municipiului
Bucureşti.
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap poate reevalua periodic sau la sesizarea directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, incadrarea in grad de handicap.Daca constata o imbunatatire/o inrautatire a starii de sanatate fata de momentul la care v-a acordat gradul accentuat,poate proceda la schimbarea gradului in functie de noua situatie.
Eu stiu ca atributul schimbarii apartine comisiei judetene .Intrebarea mea este : Chiar daca starea de sanatate este aproape normala ,credeti ca handicapul s-a modificat? sau daca as avea un picior lipsa ,la momentul acordari aveam rana nevindecata sau aveam alte probleme de sanatate ,dupa o vreme ma simt bine ,analize sunt bune ...este modificat handicapul ?Una este strea de sanatate si alta este handicapul ..Consider ca sunt deja notiuni separate care cu siguranta au si zone comune.
Generic vorbim despre "stare de sanatate".In fapt este vorba despre anumiti parametrii functionali care se monitorizeaza si in functie de care se apreziaza gradul de handicap.
Parametrii functionali (anamneza,examen clinic,ecografie,CT,RMN,examen histopatologic)se selecteaza în raport de structurile si functiile hepatice afectate si de natura afectiunii.
Handicapul exista dar posibil ca tulburarile functionale sa aiba o intensitate diferita in timp.
Daca exista handicapul,pentru ce sa-l modifice,handicapul somatic nu poate fi schimbat,ca functionalitatea somei se schimba este altceva.Comisia ...pentru stabilirea handicapului se ocupa de handicap ..insasi denumirea o obliga sa faca asta ..Comisia pentru stabilirea starii de sanatate ,de functionalitate a corpului in integralitatea sa este a alta si aceasta poate sa spuna ca este functional sau nu .Parerea mea este ca in cazul transplantului ...gradul de handicap nu poate fi modificat ..este somatic handicapul si corpul nu are puterea sa se refaca ..somatic !

Alte discuții în legătură

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)