avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lucru judecat

Bună ziua
Vă rog frumos să mă lămuriți dacă :
capetele de cerere asupra cărora instanța s-a pronunțat in stadiile procesuale anterioare recursului, au putere de lucru judecat și nu mai trebuie reluate in judecarea recursului.
Cu mulțumiri anticipate pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 08:10, 27 Iulie 2012
Nu, pentru a fi putere judecat este necesar ca sentinta sa fie definitiva si irevocabila. In recurs, hotararea instantei de fond sau de apel poate fi schimbata in tot sau in parte.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Sunt nerumerita pentru ca acum, tocmai am
citit prevederile art.166 din codul de procedura civila.
:-/
Stimată doamnă,

Nu aveți de ce să fiți nedumerită, ceea ce v-a spus colega mea este corect.

Sunt două lucruri diferite, momentul invocării unei excepții și excepția propriu-zisă. Excepția de lucru judecat se referă la un ciclu procesual anterior epuizat complet, pe când un recurs în desfășurare, logic, nu reprezintă o epuizare a ciclului.

Faptul că excepția se poate invoca în recurs nu înseamnă că se referă la acel ciclu procesual,cel anterior.

Cu stimă
Va multumec mult, domnule avocat, pentru raspunsul complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de atacare a hotararii iccj tibors tibors Dupa parcurgerea de catre un Dosar de uzucapiune a intregului ciclu : Judecat. de Sector, Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel si ICCJ, ce Instanta mai poate ... (vezi toată discuția)
Pot sa reiau procesul daca s-a pronuntat o hotarare irevocabila insa si o decizie a iccj intr-un ril? Eva_56 Eva_56 In septembrie 2010 Curtea de apel s-a pronuntat definitiv in dosarul meu prin care solicitam ca virsta standard de pensionare luata in calcul sa fie cea din ... (vezi toată discuția)
Exceptia puterii lucrului judecat dorelbaiu dorelbaiu In cursul desfasurarii unei cauze civile pentru nulitate contract, ajunsa in faza de recurs se deschide o noua cauza pe fond funciar cu acelasi obiect, cauza ... (vezi toată discuția)